USA poliitikud ja aktivistid on viimased paar nädalat survestanud Washington Redskinsi nime vahetama. Ekspertide ja advokaatide sõnul on Redskins sõnastiku järgi rassiline määratlus.

Survestamine sai hoogu juurde juuli alguses, kui aktivistega ühines ka FedEx, mis on klubi staadioni nimisponsor. Lisaks staadioni nimele ja sponsorlussuhtele on FedExi juhatuse esimees Frederik Smith ka klubi vähemusosanik. Enamusosanik Daniel Snyder pole aga alates 1999. aastast, mil ta klubi ostis, näidanud mingit soovi nimevahetus läbi viia, kuigi viimastel aastatel teda selles suunas on survestatud.

Sponsorite surve all võib Snyder aga siiski murduda. Klubi investorid saatsid sel nädalal FedExile, Pepsile ja teistele sponsoritele kirja, milles palutakse nimevahetust nõuda. FedEx reageeris neist kõige kiiremini.

USA meediast tulevate teadete kohaselt on nüüdseks jõudnud asi nii kaugele, et esmaspäeval teatabki viiekordne NFL-i meister, et edaspidi nad Redskinsi nime ei kanna. Küll aga pole teada, missuguse nime all pealinnaklubi edasi mängima hakkab. Välja on pakutud erinevaid variante nagu näiteks Warriors, Red Wolves ja Redtails.

Juuli alguses eemaldas Redskins oma Kuulsuste Ringist meeskonna rassistliku asutaja George Preston Marshalli nime ning klubi endiselt kodustaadionilt RFK Stadiumilt tema monumendi.

Ka Washington D.C. linnapea Muriel Bowser on öelnud, et meeskonna nimi on neile Washingtoni tagasi kolimisel takistuseks. Praegune rendileping FedEx Fieldiga aegub 2027. aastal ning uue staadioni ehitusel peetakse läbirääkimisi Washingtoni, Virginia ja Marylandiga.

Washington Redskins asutati 1932. aastal Boston Bravesina, 1933.-1936. aastani kandis meeskond nime Boston Redskins, 1937. aastast on tegutsetud Washington Redskinsina.