“Organisatsiooni juhtkond jõudis arusaamani, et me ei saa oma nimes edaspidi kasutada sõna “eskimo”,“ kirjutas klubi oma avalduses.

Kohalik meedia vahendab, et eelmainitud meeskonna nimes olev sõna “eskimo” on olnud sügavalt solvav selle piirkonna põliselanikele. Organisatsiooni nime hakkas kritiseerima ka meeskonna suursponsor kindlustusfirma Belairdirect, mis mängiski suurimat rolli otsuses muuta meeskonna nimi.

“Me tunneme, et meie hiljutiste uuringute valguses on tähtis võtta vastutus ning teha muudatus,” avaldas organisatsiooni juhatuse liige Janice Agrios.

Meeskond, mis on oma 71-aastase ajaloo jooksul võitnud 14 kohalikku meistritiitlit, muudab ajutiselt oma nime Edmonton jalgpalliklubiks, kuni leitakse uus ja sobivam nimetus.

Eelnevalt on sellise otsuse vastu võtnud USA Washington DC jalgpallimeeskond, kes kaotas oma nimest sõna “Redskins” ehk “punanahad”, mis viitab samuti piirkonna pärismaalastele.

Mitmed Ameerika Ühendriikide spordimeeskonnad on hetkel sarnases situatsioonis, kus avalik surve sunnib neid millalgi muutma oma ajaloolist nime. Nende hulgas on näiteks Kansas City Chiefs ja Atlanta Braves.