Bengals sai põhihooaja viimases voorus küll võidu, ent sama suutis ka Denver Broncos. Mõlemad meeskonnad kogusid 12 võitu ja 4 kaotust, ent omavahelises mängus oli parem Broncos ja kerkis sellega AFC konverentsis teisele kohale ning jääb play-offi esimesest ringist vabaks.

Seega võõrustab Bengals tuleval nädalavahetusel divisjonikaaslast Pittsburgh Steelersit (10-6), kes alistas küll viimases voorus Cleveland Brownsi 28:12, kuid pääses edasi vaid tänu sellele, et New York Jets kaotas.

Steelers on hooaja lõpus vägevalt mänginud, võites viiest viimasest kohtumisest neli. 13. detsembril alistati ka Bengalsi 33:20. Tolles mängus murdis Bengalsi peamine mängujuht Andy Dalton pöidla ega saa ilmselt play-offi esimeses ringis meeskonda aidata.

Samas pole Bengalsi teine mängujuht A.J. McCarron sugugi kehvalt tegutsenud, vaid võitnud kolmest kohtumisest, milles algrivistusse kuulus, kaks. Dalton seevastu on kaotanud karjääri kõik neli play-off mängu.

Kui Bengals alistab Steelersi, minnakse teises ringis võõrsil kokku New England Patriotsiga (12-4), kes on põhihooaja kahes viimases mängus vastasele alla jäänud.

Patriots kogus nagu ka Bengals põhihooajal 12 võitu ent asetati ettepoole niinimetatud viigimurdmise kolmanda sammu alusel. Esimene samm ei läinud käiku, sest meeskonnad omavahel ei kohtunud, teine samm – võidud oma konverentsi meeskondade vastu – oli viigis 9:9. Seega vaadati mänge meeskondade vastu, kellega mõlemad põhihooajal kohtusid – New England sai neis 4 võitu ja 1 kaotuse, Bengals 2 võitu ja 3 kaotust.