Kaepernick jäi hooajaeelsel kontrollkohtumisel Green Bay Packersiga hümni ajal istuma, sest "ei saa austada USA lippu ja hümni, kuna selles riigis diskrimineeritakse mustanahalisi ja värvilisi inimesi". Jalgpallurile on vastuvõetamatu, et USA politsei võib tarvitada vägivalda ja isegi tappa mustanahalisi inimesi ning pääseda seejuures karistuseta.

1. septembril toimunud mängus San Diego Chargersi vastu jäi ta taas hümni ajal põlvili, viimases kahes kohtumises kohtumises on tema protestiga ühinenud ka mustanahaline Eric Reid. Mehi kostitati tribüünidelt vilekoori ja solvangutega.

Möödunud reedel leidis USA-s aset järjekordne tapmisjuhtum, kui 40-aastane mustanahaline mees, kes käsi enda kohal õhus hoidis, politseioperatsiooni käigus maha lasti ja video sellest internetti riputati.

"See on ehe näide sellest, mille eest ma seisan," ütles Kaepernick. "Mis selle politseinikuga edasi tehakse, on väga kõnekas. Nad lasid mehe maha ja kõndisid edasi, nagu ta polekski inimene."

Küsimusele, kas ta ei karda, et ähvardajad oma teod ellu proovivad viia, vastas jalgpallur: "Kui midagi sellist juhtuks, tõestaks see jällegi mu pointi. Siis oleks ilmselge, miks see juhtus."