Chelsea Pier spordikeskus Hudsoni jõe kaldal särab Empire State Buildingu kohal lõõskavas kevadpäikeses. Turvakontroll jalgpallistaadionile on õnneks minimaalne, tuleb vaid end pressiboksis isikutõendiga registreerida ja kogu lugu.

Toimub NFL draftieelne üritus NFL PLAY 60 Youth Football Festival, kus tulevikulootused end esimest korda kõik koos ametlikult ilmutavad ja grupi väljavalitud lastega trenni teevad. Sätin end HBO Sports kaamera kõrvale ja ootan. Sadakond piltnikku klõpsivad igat liigutust, nemad on raporteerimas kogu üritust. Kui lõpuks jalgpallistaarid väljakule saabuvad, tuleb tumedanahalisi poisse terve trobikond. Kaamerad klõpsivad nagu kuulipildujad. Mina ootan aga ühte ainust blondi poissi. Ja sealt ta tulebki! Teistest meestest vähemalt pool meetrit pikem, meie oma vägilane!

Pärast näidismängu lastakse draftikandidaadid murule laiali ajakirjanike piiramisrõngasse. Maakeelne "Tere Margus!" paneb sangari viuhti ringi pöörama ja mõnusa jutuajamise käigus saan teada, et tänane päev ja kogu NFL draft on Marguse sõnul "täitsa äge".

Küsin, kuidas kahemeetrisel mehel nagu Margus maale lähedal püsimine õnnestub - see tagab parema stabiilsuse ja vähendab vigasaamise ohtu. Margus selgitab, et tema Defensive End positsioon on õnneks stardipaugust kohe liinil maad lähedal olla, aga pika mängu käigus on see muidugi väsitav, mida peab pidevalt treenima.

"Kunagi ei tea, mis saatus ette näinud on," tunnistas USAsse kettaheitjana saabunud, nüüd hoopis ameerika jalgpallis Eesti spordiajalugu tegev Hunt küsimuse peale, kas aastaid tagasi sellist päeva ette oleks osanud aimata.

25aastasena on Hunt 2013. aasta drafti vanim kandidaat. Et ta nii lühikese aja jooksul fenomenaalset progressi on teinud, on tunnistus tema erakordsele füüsisele ja andele. Ülejäänud "draftipoisid" on kõik jalgpalli mänginud 6-7-aastastest saadik.

Eesti esindajale soovis NFLis edu ja pikka karjääri ka NFLi juht Roger Goodell. "Ameerika jalgpalli tippmeeskondadesse rahvusvahelise vürtsi lisamine on selle spordi jaoks suurepärane," ütles ta.

Eesti aja järgi ööl vastu reedet või hiljemalt vastu laupäeva saab Margus Hunt Dallases koos perekonnaga teleri ees istudes teada, milline meeskond ta endale värbab ja millisesse linna peab kolima.

Hunt ise ei salga - praegune elukoht Dallas meeldib talle väga ning loodab, et tema värbajaks võiks osutuda legendaarne Dallas Cowboys.

Samal üritusel viibiv Dallas Cowboysi president Charlotte Jones sel teemal vihjeid ei anna.

"Olen oma skautide käest Marguse kohta kuulnud palju positiivset ja oleks väga vahva, kui Margus tiimis oleks," sõnas ta diplomaatiliselt.

NFLi drafti ehk noormängijate värbamise esimene ring algab Eesti aja järgi ööl vastu reedet kell 3 New Yorgis. Delfi Sport vahendab öiseid sündmusi operatiivselt!