Igal klubil on oma eraldi meeskond, kus mitu inimest hindavad kõiki mängijaid, eriti aga drafti esimese kolme vooru kandidaate põhjalikult. „Nad on ilmselt näinud iga viimast kui mängu, mida need mängijad on alates esimesest ülikooliaastast pidanud ning palluri oskused üksipulgi läbi arutanud,“ rääkis Mason.

Kuid see pole veel midagi selle kõrval, milline taustauuring iga palluri jaoks läbi viiakse. „Väga tähtis on mängija iseloom ja taust. Ei tohi olla absoluutselt mitte mingisugust kriminaalset tausta, kokkupuudet narkootikumidega, sotsiaalseid probleeme. Meeskonnad palkavad eradetektiivid selle töö jaoks, mõnda mängijat võidakse lausa mõni kuu jälgida. See kehtib peamiselt nende pallurite kohta, kes esimeses, teises või kolmandas drafti voorus valitakse,“ selgitas treener.

Täna öösel NFL-i drafti teises või kolmandas ringis valituks osutuda lootva Hundi tugevaim külg on treeneri sõnul tema jõud ja suurus. „Ta vastab kõigile füüsilistele kriteeriumidele, mida NFL-i klubid otsivad. Ta on suur, tugev ja plahvatuslikult kiire. Testidel saavutas ta alati parimaid tulemusi,“ rääkis Mason. „Lisaks saab ta hakkama erinevat tüüpi kaitsemänguga, mida oleme ülikoolis mänginud.“

Tema sõnul on ka veel praegu väga raske ennustada, kes Margus Hundi teises või kolmandas voorus ära valib. „See võib ka olla keegi, kes üldse tagakaitsjat ei vaja, vaid tahab ta kellegi vastu välja vahetada. Nii et see, kui meeskond ta valib, ei pruugi veel ilmtingimata tähendada, et ta selle meeskonna juurde jääb. Kuigi üldiselt esimese kolme vooru pallurid jäävad tavaliselt klubidega, kes nad valivad,“ selgitas ta.