Griffin alustas mullust NFL-i hooaega Brownsi algkooseisu mängujuhina, kuid lõi vigastuse tõttu kaasa vaid viies kohtumises.

Griffini vallandamine oli osa Brownsi suuremast skeemist. Esmalt võeti meeskonda Houston Texansis läbikukkunud mängujuht Brock Osweiler, kellele lisaks saadi 2018. aasta drafti teine valik, mida Browns tegelikult jahtiski. Texas vabanes omakorda taagast ega pea Osweilerile maksma 16 miljonit dollarit aastapalka.

Selleks, et Osweilerile palgaraha saada – NFL-is kehtib palgapiirang: mängijate töötasu ei tohi ületada 167 miljonit dollarit – lastigi Griffin lahti. Tema aastateenistus oli 7 miljonit.

Tegelikult Browns ei taha Osweilerit, vaid üritab ta ilmselt kellelegi teisele sokutada. Iseenesest tulnuks Browns toime ka Griffini ülalpidamisega, sest saab kokkuhoiu tõttu eelmistel aastatel ületada palgapiiri umbes 50 miljoni dollariga. Paraku on Griffin vigastustealdis ja mängib viimastel aastatel kesiselt.

Ekspertide arvates on Griffinil keeruline uut lepingut saada ja ta karjäär võib olla lõppenud. Samas ei tohiks mees nälga jääda ja suudab üleval pidada ka peret, sest on viie aasta jooksul teeninud 28 miljonit dollarit.