"Olen tõeliselt tänulik ja õnnistatud, et nii kaugele jõudnud," ütles õnnelik Margus Hunt pärast värvatuks osutumist. "Kogu elu oli mu eesmärk 2012. aasta olümpiamängudel osaleda. Aga asjad muutuvad, plaanid muutuvad," lisas kunagine kettaheite ja kuulitõuke juunioride maailmameister.

Karksi-Nuias sündinud 25-aastane Hunt, kes 2007. aastal siirdus kettaheite ja kuulitõuke juunioride maailmameistrina USAsse treenima ja vahetas Southern Methodisti ülikooli pääsemiseks kaks aastat hiljem ala, peaks saama hoobilt Eesti enimteenivaks sportlaseks - teda ootab nelja-aastane leping, mille allkirjastamise eest ette nähtud ligikaudu 1,18 miljoni dollari suurune preemia, lisaks 3,85 miljoni dollari suurune palk nelja aasta eest.

Hunti seostati drafti eel mitmete klubidega, ent pikakasvulise ja erakordsete füüsiliste võimetega defensive end'i valis pärast närvesöövat ootust Bengals, 53. valiku teinud meeskond, kes oli hüüdnime "Idablokk" kandva võimsa eestlase vastu huvi näidanud ka viimastel kuudel.

Hunt satub Bengalsis kaitsetreener Mike Zimmeri "hoole alla" - teda tuntakse kui head noorte talentide mängumeesteks vormijat.

"Tema suurim väärtus on suurepärane kiirus. Ta suudab joosta nagu põder. Saame talle õige suuna kätte näidata. Tema lugu on uskumatu. Loodetavasti saame temast teha suure mängija," kommenteeris Zimmer kohalikule meediale pärast drafti.

NFL Networki kommentaatorid, kes mainisid Hundi nime mitu korda juba enne tema valimist, teadsid otseülekandes eestlase kohta palju rääkida. Esmalt mainiti, et ta on pärit Eestist, ning tehti selgeks, et vähetuntud riik on pigem lähedane Soome kui Venemaaga. Samuti teati rääkida 25-aastase mängumehe kergejõustiku taustast ning kiideti tema atleetlikkust ja võimsust. Öeldi, et Bengals just vajabki sellist meest oma meeskonda. Ühtlasi oldi üllatunud, et Hunt nii hilja valiti, kuid anti kohe mõista, et just niivõrd etteaimamatu draft ongi.

Hunt pole siiski esimene NFLiga liituv Eestist pärit mängija. Kaheksakümnendatel mängis NFLis Chuck Ehin, kelle isa Kalev 1950. aastal USA-sse kolis. Alates 2005. aastast mängib NFLi klubis Tennesse Titans Taeblast pärit Michael Roos, kes koos perega 1992. aastal majanduslikel põhjustel emigreerus. Roos valiti 2005. aasta draftis üldjärjekorras 41. mängijana.

Margus Hunt ise viibis drafti ajal perekonna ja sõprade seltsis Dallases. Vaata tema reaktsioone ja NFLi kodulehekülje stuudio kommentaare eestlase kohta:

Ohio osariigis Cincinnatis asuv Bengals loodi 1966. aastal. Klubi võistlusvormi värvid on must-oranž-valge. Kuigi Super Bowli pole meeskond kunagi võitnud (finaalis 1981 ja 1988), ei kuulu nad liigas hetkel nõrgemate hulka. Kahel viimasel aastal on pääsetud playoff`i. Bengalsi peatreener on 54-aastane Marvin Lewis, klubi omanik aga 77-aastane Mike Brown. Klubi staadion kannab tema isa, omaaegse kuulsa treeneri Paul Browni nime.

Eelmise hooaja põhiturniiril kogus Bengals kümme võitu ja kuus kaotust. Playoff`is ehk kaheksa parema hulgas tuli aga tunnistada Houston Texansi paremust.