Eestlasest Ameerika jalgpallistaar Margus Hunt, kes ööl vastu tänast NFL-i draft'i teises voorus 53. valikuna Cincinnati Bengalsisse valiti, jälgis draft'i kodulinna Dallase nooblis Omni hotellis asuvas spordibaaris. Hundile ja tema seltskonnale, kuhu kuulusid ka Eestist Hunti külastama tulnud ema ja õde, oli baaris reserveeritud eraldi ruum.

Eestlaslikult tagasihoidlik ja vaoshoitud, säras Hundi silmis ometi rõõmusäde, kui ta tunnike pärast valituks osutumist intervjuud andma asus. Ootus oli lõppenud. "Agent andis mulle hommikul veel siseinfot, et kes minu vastu huvi tunnevad," rääkis ta. "Cincinnati huvist me aga ei teadnud. Ma küll kohtusin nendega ametlikult ühe korra, kuid ei oleks osanud arvata, et ma sinna satun," rääkis Hunt.

Tema sõnul ei tekkinud tal närvipinget, kui esimeses voorus valituks ei osutunud. "Mingil määral on isegi hea, et esimeses ringis ei valitud. See paneb kohe suure koorma peale. Olen väga õnnelik ja rahul sellega, kuhu sattusin."

Cincinnati on tema sõnul tõusev ja noor meeskond, kellel on väga hea kaitsesüsteem ja kes on ka rünnakul asised. Sealsetest palluritest on talle tuttav mängujuht Andy Dalton, kellega Hunt puutus kokku ülikooli jalgpalli mängides - Dalton mängis nimelt Hundi ülikoolimeeskonna Southern Methodist University vihase rivaali Texas Christian University ridades.

Natuke lootis ta siiski ka seda, et ei pea hakkama kolima ning et tema valib enda ridadesse hoopis Dallas Cowboys. "Dallas oli huvitatud, veel täna hommikul rääkisin nendega ja nad ütlesid, et suure tõenäosusega võtavad nad mind ära, aga nagu näha, olid neil muud plaanid." 47-ndana valiku langetanud Cowboys valis teises voorus hoopis ründe poolkaitsja (tight endi) Gavin Escobari.

NFL-i palluri staatusega kaasnevad suured palgarahad ja suur publiku- ja meediahuvi. Kas Hunt tunneb, et on selleks valmis? "Võin ainult ette kujutada, mida see tähendab. Eks see selgub lähinädalate jooksul, kui palju elu muutub. Loodame, et kõik läheb aina paremuse poole. See on ikka päris suur saavutus," ütles Hunt tagasihoidlikult.

Täna lendab Hunt juba uue meeskonna juurde Cincinnatisse, et kohtuda treenerite ja kohaliku meediaga. Juba nädala pärast hakkavad meeskonna juures nädalavahetuseti toimuma minilaagrid, kus ka Hunt peab osalema. Juuli lõpus algab ettevalmistushooaeg ja suur laager.

Loe pikemat usutlust Margus Hundiga esmaspäevases Eesti Päevalehes.