Võistlus peetakse sel korral 28. detsembril algusega kell 15 Viljandi spordihoones ja seetõttu on ka võistlejaterivis arvukamalt mulgimaa mehi, teatab veebileht jouluturniir.ee.

Tänavuste osalejate seas on tervelt kaheksa debütanti. Kogu nimekiri:

1. Sõudmine – Allar Raja, Kaspar Taimsoo
2. Motokross – Gert Krestinov, Juss Laansoo
3. Suusatamine – Pavo Raudsepp, Meelis Aasmäe
4. Vormel – Kevin Korjus, Martin Rump
5. Kergejõustik – Risto Mätas, Magnus Kirt
6. Jalgpall – Tanel Lang, Sander Loigo
7. Raskejõustik – Raigo Kuusnõmm, Alex-Edward Raus
8. Vehklemine – Nikolai Novosjolov, Juhan Salm

Mullusega võrreldes on muutunud kolm ala. Päris uue alana esitletakse korvpalli viskevõistlust.

1. Joonejooks – toimub kaks jooksu, kummaski neli paari. Erineb klassikalisest joonejooksust selle võrra, et üks paarilistest toob rajalt märgid ära ja teine paariline viib need samasse tagasi. Kui esimene võistleja toob esimese märgi ära, siis ei lähe ta kohe mitte järgmist märki tooma, vaid tema paariline viib selle esimese joone peale tagasi.. Seejärel toob esimene võistleja märgi teise joone pealt ja tema paariline viib selle teise joone peale tagasi jne. Täpsem selgitus enne ala kohapeal.

2. Hinge kinnihoidmine – toimub kaks võistlusvooru, kummaski neli paari. Esimeses voorus võistlevad pärast kahte ala 5.-8. kohal olevad paarid ja teises 1.-4. kohal olevad paarid. Igale paarile on üks läbipaistev pleksklaasist kondel mis on täidetud veega. Stardikäskluse peale panevad kõikide paaride esimesed võistlejad näo vette ja hoiavad hinge nii kaua kinni kui suudavad. Kui esimene paariline on lõpetanud, peab teine alustama samas kondlis hinge kinnihoidmist hiljemalt 3 sekundi jooksul.

3. Rippumine – kõigi kaheksa paari esimesed võistlejad alustavad rippumist korraga. Stardikäskluse hetkel tõmbavad kohtunikud võistlejatel pingid alt ära ja võistlejad jäävad kangile rippuma. Kui keegi alla kukub, tuleb tema paarilisel hiljemalt 3 sekundi jooksul alustada rippumisega.

4. Korvpalli viskevõistlus – NBA All Star kohtumistest tuttava individuaalse 3 punkti viskevõistluse meiepoolne aretus paaridele. 3 punkti joone taha paigutatakse 6 palli alust (erinevus NBA klassikalisest viskevõistlusest selles, et risti korviga on ühe palli aluse asemel kaks) . Paarilised alustavad võistlemist otsajoone kõrvalt, üks vasakult ja teine paremalt poolt. Visatakse kordamööda, kummalgi võistlejal tuleb vistata 15 palli, millest kolm (iga viskealuse viimane pall) annab 2 punkti ja ülejäänud sissevistatud pallid 1 punkti.

5. Sõudeergomeeter – distants on 1000 meetrit ja võisteldake neljal ergomeetil. Esimene paariline alustab sõudmist ja 500 meetri pärast toimub paariliste vahetus kusjuures kella kinni ei panda.

6. Õllekasti hoidmine – võistlustules korraga 4 paari. Kui esimene paarilistest lõpetab, peab hiljemalt 5 sekundi jooksul alustama hoidmist teine paariline. Teise paarilise lõpetamisel fikseeritakse paari tulemus.