1. Toomas ja Tõnu Tõniste

Endiste purjetajate ettevõtete aastatega kogunenud jaotamata kasum on 5 548 141 eurot, võimalikud dividendid 4 383 031 eurot, tänavu tegelikult makstud dividende 165 000 eurot.

Kaksikvennad Tõnisted on koos Peter Šaraškini ja Landers Invest OÜ-ga osanikud alkohoolsete ja mittealkohoolsete jookide ja toiduainete hulgitegevusega tegelevas aktsiaseltsis LTT. 2013. aasta lõpuks oli vendade hulgifirma omandanud juba peaaegu sada protsenti ka tekstiilitööstuses tegeva ettevõtte AS Galvi-Linda aktsiatest.

Koos eksmissist abikaasa Indgrid Tõnistega (44) võrdselt kahasse loodud firmas OÜ Breting tegutseb Toomas ka rõivaturul, müües peamiselt laste- ja noorterõivaid. Tõnu Tõniste toimetab veel ainuisikuliselt talle kuuluvas firmas kinnisvara müügi-, nõustamis- ja haldusteenustega tegelevas firmas T.T. Varahaldur OÜ.

2. Martin Müürsepp

Kalev/Cramo abitreeneri firma OÜ Interassa aastatega kogunenud jaotamata kasum on 425 842 eurot, võimalikud dividendid 336 416 eurot.

Lisaks kuulub Müürsepale veel koos Martin Viiaskiga kahasse firma M&M Invest OÜ ning OÜ Spordisõbrad, kus osanikeks on veel Or Invest OÜ, Tarmo Kikerpill, Lauri Liblik ja Priit Palk ning Ruffplay OÜ, mille osanikud on lisaks Müürsepale Oliver Läll ja Karmo Ruusmaa.

3. Erki Nool

Endise kümnevõistleja ja praeguse Riigikogu liikme ettevõtete aastatega kogunenud jaotamata kasum oli 191 349 eurot ja võimalikud dividendid 151 166 eurot.

Nool on Reval Reklaam OÜ ainuomanik, mille põhitegevuseks on kinnisvara vahendus, arendus ja haldamine. Lisaks kuulub talle ka SportLink OÜ, mis osutab teenuseid põhiliselt spordiga ja sportlastega seonduvas valdkonnas.

Erki on koos Mati Märtsoni ja Aigar Pindmaaga osanik ka 2005. aastal asutatud firmas Mrs. Pex OÜ. Osaühingud Addinson, Alumbra, Kala Yogi Maja ja Hoonete Soojustus, kus Erki on ainuomanik või kus tal on osalus, polnud oktoobri lõpuks oma majandusaastaaruandeid esitanud.

4. Andrus Veerpalu

Endise suusakuninga kahe ettevõtte - Anveer OÜ ja Karupesa Hotell OÜ - aastatega kogunenud jaotamata kasum on 137 986 eurot, võimalikud dividendid 109 009 eurot.

Hotelliäri kõrval toimetab Veerpalu Anveer OÜ-s, mille põhitegevusaladeks on lintsentseerimisele mitte kuuluvate finantsteenuste osutamine ja investeerimisalane tegevus ning litsentseerimisele mitte kuuluvad väärtpaberitehningud, samuti majutusteenuste osutamine.

5. Indrek Sei

Endise ujuja ettevõtte Megamahlad Holdings OÜ, mille omanikeringi kuulub veel Robert Tohver ja OÜ Tuisk Trading, aastatega kogunenud jaotamata kasum on 90 267 eurot, võimalikud dividendid 71 311 eurot.

Firma tegevusalaks on valdusfirma osaluse haldamine, valdusfirma tegevuse toetamine ning frantsiisilepingu alusel Boost Juicebars kaubamärgi arendamine Balti riikides ja Soomes frantsiisiõiguste edasimüümise ja müügikohtade avamise kaudu.

Megamahlad Holdings OÜ-le kuulub omakorda Megamahlad OÜ, mis tegeleb mitmesuguste mahlakokteilide valmistamisega.

Seile kuulub veel ainuisikuliselt Insevest OÜ ning tal on osalus ka firmas Trendmaker OÜ.