Ründaja Georgi Ivanovi ja kaitsja Chris Andersoni fotode abil uurisid vutientusiastid, kas tartlased oskavad tuvastada mängija positsiooni pelgalt tema pilti vaadates. Lõbusasse videosse jäädvustatud katsega selgus, et tartlased on nutikad. Suurem osa portaali poolt küsitletud linlastest arvas Andersoni ja Ivanovi fotode põhjal nende positsioonid ära.

Muuhulgas selgitasid küsitletud linlased portaali toimetajale, et ründaja tunneb ära ründavast pilgust ja kaitsja habeme olemasolust. Teiste seas leidus siiski ka tartlane, kes arvas, et Tammeka fänn hoiab käes mitte kohaliku Chris Andersoni, vaid inglise vutituusa Wayne Rooney fotot. Ühtlasi selgitas ToetanTammekat.eu välja, et tartlased on suhteliselt hästi kursis nii Euroopa kui Tartu vutiplatsidel toimuvaga.

ToetanTammekat.eu toimetaja Erki Tarro sõnul oli vutiteaduslik eksperiment edukas: selgus, et tartlased on nutikad. Tarro möönab küll, et parimatele akadeemilistele traditsioonidele tuginedes tuleks edaspidi sarnane eksperiment läbi viia ka teistes Eesti linnades. „Aga samas on Tartu ikkagi tõeline ülikoolilinn ja Tammeka toetajad peavad olema ka teaduse edendamises esirinnas.“

Nutikatele vastajatele jagas ToetanTammeka.eu pileteid laupäevasele liigamängule. Tartu Tammeka ja Nõmme Kalju vaheline Meistriliiga 9. vooru kohtumine algab laupäeval, 21. aprilil kell 17 Annelinna kunstmuruväljakul.