Suusatajate treeneri Rikard Gripi sõnul anti kogu Blu Hotel majutuspaik Hollywoodi võttegrupi kasutusse, kuigi neil oli treeninglaager planeeritud juba mitu kuud ette.

Ajalehe Expressen küsimusele, kas ta teab, mis filmi võtetega on tegu, ütles Grip: "Pole õrna aimugi. Arvestades, kuidas meiega käituti, peab see olema väga hea film, lausa Oscari vääriline."

Treeneril oli õigus, kirjutab Expressen, filmi teeb üks maailma suurimaid stuudioid Universal ning linateos kannab nime "Everest", mis taaselustab 1996. aastal Mount Everestis kaheksa mägironija kadumise.

Peaosatäitjateks on 45-aastane Josh Bolin ja 32-aastane Jake Gyllenhaal.

Grip lisas, et rootslased polnud siiski ainsad, kelle plaanid filmivõtete tõttu pea peale pöörati. "See mõjutab kõiki koondisi, kes sellel ajal siia plaanisid tulla," ütles ta.

Iroonilisel kombel teatas Universal, et on filmivõtted nädala võrra edasi lükanud, mis tähendab, et hotellitoad said hetkel, kui rootslased olid jõudnud endale tagasihoidlikuma majutuse leida, jälle vabaks. Kuid rootslastele neid ei pakutud.

"Ei, nad ei teinud seda," rääkis Grip. "Nad ilmselt arvasid, et ma ei taha endam nendega suheldagi."

Teine majutuskoht tähendab rootslastele ühtlasi seda, et nad peavad oma suusavarustuse ise suusaliftini tassima, kui varem oleks nad põhimõtteliselt hotellitoast otse mäkke viivasse lifti astunud.