Lipul on kiri: "Baruto. Vägevale Kaidole Väge täis linnalt. Sinu Rakvere."

Lipp jõuab Barutoni ema Tiina Pudeli vahendusel, kes sõitis täna Jaapanisse oma poja võidule kaasa elama.

„Rakvere nimi on kõlanud kogu Baruto sumoprofikarjääri jooksul igal tema kohtumisel ja me oleme selle üle väga uhked. Sumo on Rakverele toonud Jaapanis suurt tuntust. On hea meel, et ka Rakvere on linn, kes on toonud maailmasumo Eestisse, korraldades 2006. ja 2008. aastal Rakveres maailmameistrivõistlused sumos,“ ütles Andres Jaadla.

Pühapäeval, 22. jaanuaril toimub Hatsu-Basho lõpumatš. Sel puhul osaleb Rakvere linnapea Jaapani Suursaadik Hoshi korraldataval külaliste vastuvõtul Suursaadiku residentsis, kus jälgitakse koos otsustavat matši Eesti sumokuulsuse Baruto ja praeguse tipu Hakuho vahel ning autasustamistseremooniat.

„Turniirivõit ja sellega seoses ka autasustamistseremoonia on ajalooline hetk tervele Eestile, kuna pea tuhande aastase sumo ajaloo jooksul kõlab pikkade traditsioonidega Tokio sumoareenil Eesti hümnn. Usun, et Eestis on isegi raske mõista ja aru saada, mida see suurvõit Jaapanis ja jaapanlastele tähendab," lisas Jaadla.

Viimased kaks päeva on Rakveres viibinud ka mitmed Jaapani telekanalid, kes on teinud linnas inimeste hulgas tänavaküsitlusi. Eile filmiti üles Baruto esimese treeneri Riho Rannikmaa juhitud noorte sumotoride treeninguid.

Baruto on käimasoleval Hatsu-Basho endale võidu 14 vastase alistamisega juba kindlustanud.