"Ma olen vanakooli mees. Lähme kaamerate ja kõige taolise eest eemale, paneme rusikad käiku ning lahendame asja ükskord ära," lausus Kuulsuste halli liige Malone, kes astus hiljuti üles Huff Postis.

Tegelikult räägib Malone aastatetagusest ajast, mil ta Los Angeles Lakersiga liitus. Malone lõi kampa koos Gary Paytoni, Bryanti ja Shaquille O'Nealiga ning neljakesi pandi kokku äärmiselt kõhedust tekitav supertiim. Tiitlini meeskond siiski ei jõudnud, jäädes 2004. aasta finaalis Detroit Pistonsile alla.

Meeskonda tabas hooaja keskel skandaal, kui Malone väidetavalt Bryanti naisele Vanessale külge hakkas ajama. Nüüd tundub, et asjad on senimaani lõpplahenduseta.

Saatejuhi küsimuse peale, kas Malone kunagi selle väljakutse isiklikult ka Bryantile on edastanud, vastas 206-sentimeetrine ja 122 kilogrammine mehemürakas, keda on peetud üheks tugevamaks korvpalluriks NBA ajaloos: "Ei. Aga pakkumine on endiselt jõus. Ma ei taha tekitada mingeid probleeme. Mul ei ole selle asjaga probleemi. Inimesed räägivad, mis nad räägivad ja see ei häiri mind. Aga mind ei ole raske leida ning kui asjaks läheb, võib kindel olla, et ma ei mängi ausalt."

14 korda NBA Tähtede mängule valitud, kaks korda liiga väärtuslikumaks tunnistatud ja tervelt 11 korda NBA esimesse sümboolsesse viisikusse valitud Malone on tõenäoliselt parim korvpallur, kes kunagi tiitlit ei võitnud. Tandem Malone ja John Stockton jõudsid kahel korral finaali, kuid pidid mõlemal tunnistama Michael Jordani paremust.

Malone kuulus ka "originaalsesse" Dream Teami, kes 1992. aasta Barcelona olümpial "puhta töö" tegi.