Briti tabloidleht The Sun kirjutab, et Lara lasi oma advokaadil José Núñezel kirjutada kohtule ametliku avalduse, milles nõutakse Maradonale uut lahkamist La Plata kohtu surnukuuris. Santiago Lara kodulinn La Plata asub Buenos Airesest veidi lõunas.

Lara advokaat esines samasisulise avaldusega ka nädalavahetusel Argentina televisioonis.

Santiago Lara on väidetavalt ajanud oma isa jälgi 2014. aastast, kui ta oli 13-aastane ja nägi ajakirja Pronto esikaanel enda nägu Maradona kõrval. "Ta kutsus mind oma väidetavaks pojaks La Platast," ütles Lara 2019. aasta sügisel Argentina meediale.

Santiago ema Natalia Garat suri 2006. aastal 23-aastaselt kopsuvähki. Väidetavasti oli tal Maradonaga seitse aastat kestnud suhe, mille jooksul korduvalt lahku mindi. Santiago kasvatas üksinda üles Natalia endine kallim Marcelo Lara.

Maradonal on ametlikult viis last, kellest kahe tunnistamine võttis aastaid aega.

"Mu ema suri kahjuks, kui ma olin kolmeaastane, kuid enne oma surma, kui ta pidi rääkimiseks oma hingamisaparaadi eemaldama, ütles ta advokaatide rühmale, et ma olen Diego poeg. Ma tahan lihtsalt teada, kes ma olen. Rahaline pool mind selles asjas ei huvita," ütles Santiago Lara telekanali Telemundo saates "Suelta la Sopa".

"Ma tean, et see nõudmine tekitab Argentinas suure segaduse, aga kui ma seda ei tee, siis kes mulle ta DNA annab?"

Maradona ametlikud lapsed on Diego juunior (34), Jana (23), Dalma (32), Gininna ja Diego Fernando (7). Kuulduste kohaselt on ta tunnistanud veel kolme Kuuba lapse - Joana, Lu ja Javelito - isadust. Peale Santiago Lara (19) väidab end Maradona järeltulija olevat ka Magali Gili nimeline naine (23).