Tennise maailma esireket Serena Williams, kes kooris riided seljast esimest korda ESPN'i Body Issue ajakirja jaoks 2009. aasta oktoobris, ütles, et on lõpptulemusega väga rahul.

"Ma armastan seda pilti. See on väga hea kvaliteediga ega ole mingitki moodi rõve. Arvan, et see pilt tuli väga hästi välja," kommenteeris Williams, vahendab Iltasanomat.


Katoliku kiriku taustaga Poola tennisist Agnieszka Radwanska fotod ilmusid samuti samas ajakirjas. Kirik nimetas Radwanskat mooralituks, kuid tennisist ei näe selles midagi taunimisväärset.

"Need, kes pole selle ajakirjaga tuttavad, ei tea, et pilt on mõeldud maailma parimate sportlaste ja nende trimmitud kehade tutvustamiseks. Pilte leidub nii meestest kui naistest, igas suuruses ja vanuses sportlastest. Need ei ole mingilgi juhul solvavad," selgitas Radwanska.


Sama ajakirja 2011. aasta numbrites poseerisid alasti USA naisjalgpallur Hope Solo ja Los Angeles Clippersi kossutäht Blake Griffin. Ameeriklased ei arva, et need seksistliku alatooniga oleks.

"Mul oli au esitleda ajakirjas naissportlase keha. Ma ei tunne end seksisümboli, vaid sportlasena. Kui seksisümboliks on nüüd tipp-naissportlane, siis on see minu arvates päris imeline ning näitab, kui kaugele on riik läinud piitspeenikestest modellidest, mida võib enamus ajakirjades näha," kommenteeris Solo pärast pildistamist.


"See oli esimene kord, kui ma ilma riieteta ennast pildistada lasin. See oli veidi imelik, kuid professionaalsed fotograafid tegid kõik lõpuks väga lihtsaks. Pildid tulid paremad kui ma oleks kunagi julgenud oodata. Need olid fantastilised," ütles Griffin.


On ka neid tippsportlasi, kes heidavad riided seljast heategevuse nimel. Nii tegi näiteks Taani curlingumängija Madeleine Dupont.

"Raha läheb heategevuseks. Kui inimesed tänu minu piltidele tulevikus rohkem curlingut vaatavad, on see ju ainult positiivne," lausus Dupont.


AVALDA ARVAMUST: Kas alasti poseerimine on sportlasele sobilik?