“Doonorlus on lihtne, võtab vähe aega ja ei nõua rahalisi väljaminekuid. Kuna kahevõitlusaladega seostub paljudele sõna “veresport”, siis otsustasimegi vere loovutamise kaudu ühiskonnale head teha,” rääkis Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar. “Kevadel käisime samuti võitlussportlastega verd andmas, sel korral tegime rohkem teavitustööd ja osalejaid on viis korda rohkem,” lisas Tõnissaar.

"Vere annetamine näitab hoolivust meid ümbritsevate abivajajate vastu ja mul on hea meel, et keegi on võtnud korraga ette kahe tähtsa teema - spordi ja tervise - meelelahutusliku teadvustamise käimasoleva projekti kaudu," rääkis üritusest Eesti räppar, kampaanias osalev Henry Kõrvits ehk Genka. "Eestlaste hoiakud võitlusspordi suhtes on sageli ekslikud, tegelikult on võitlusspordiga tegelejad täiesti normaalsed inimesed nagu kõik teisedki," lisas Kõrvits.

Riin Kullaste, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Verekeskuse juhataja: „Oleme rõõmsad selliste positiivset eeskuju üles näitavate algatuste üle. Aina enam näeme, et doonoriks olemine on saamas eluviisiks ja seetõttu peame me üha vähem välja saatma ärevaks tegevaid kriisiteateid ja appihüüdeid. Hea meel on näha, et kolme viimase aastaga on doonorite arv tõusnud ning seda just korduvdoonorite arvelt. Lisaks leiab meid üles järjest rohkem esmaseid doonoreid, kellest loodetavasti saavad samuti püsidoonorid.“

"Meil on väga hea meel, et SA TÜK Verekeskus on saanud endale nii hea koostööpartneri võitlussportlaste näol," kommenteeris doonorluspäeva SA TÜK Verekeskuse juhataja Ülle Kuusik. Sellest üritusest on kujunemas traditsioon, kus vere loovutajateks on hea tahtega inimesed, kes väärtustavad oma tervist ja teiste aitamist. Iga vereloovutus aitab päästa kellegi elu," lisas Kuusik.

Tallinnas lähevad verd andma 2009. aasta Eesti meister kreeka-rooma maadluses Alik Tseiko, oktoobris profidebüüdi tegeva Jass Murutalu ning mitmed teised sportlased ja võitlusspordi fännid, sealhulgas räppar Genka. Tartus annavad muuhulgas verd TÜ psühholoogiadoktorant ja MMA-treener Jorgen Matsi ning sportlik vabavõitleja Kaisa Rebane. Kokku annab Tallinnas verd ligikaudu 40 ja Tartus üle 60 doonori. Heategevuskampaania kohta saab lähemalt lugeda http://bit.ly/olp2Uo.

Sportlik vabavõitlus on võitlussport, mis ühendab endas kolm olümpiaala - poksi, maadluse ja judo - ning teised kahevõitlusalad. MMA Raju on Eesti sportliku vabavõitluse liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris.