Möödunud aastal jäi Tartu Maraton ning lasteüritused pidamata kehvade lumeolude tõttu. Ka tänavu ei ole lumeolud ideaalsed ning vahetult enne üritust pidid korraldajad lasteürituste distantse lühendama. Tähtvere Spordipargi kõrvale Dendroparki seekord lastesõidud ei ulatunud ja pikimaks distantsis jäi 1,8 km.

“Lasteürituste toimumiseks tehti Tähtvere Spordipargis viimasel nädalal väga palju tööd,” sõnas 43. Tartu Maratoni projektijuht Kunnar Karu. “Lund veeti juurde veidi üle kahe tuhande kuupmeetri, see on rohkem kui mahutab suur bassein Aura veekeskuses vett.”

“Vaatamata sellele, et lapsed pole saanud palju suutsatamist sel aastal harjutada ja väga mitmes kohas Eestis on künkad juba veidi rohelised, on suur rõõma näha, et spordipisik on lastes ikka olemas,” lisas Karu. “Loodame, et see pisik jääb ning mõnevõrra suureneb veelgi, et kohtuksime ka kõigil järgmistel Tartu Maratoni Mini Kuubiku üritusel - Tartu Jooksumaratonil, Tartu Rattarallil, Tartu Rulluisumaratonil, Tartu Rattamaratonil ning Tartu Linnamaratonil.”

2013. aastal toimunud 42. Tartu Maratoni lasteüritustel osales 1921 last, mis on ka ürituse osalejaterekord.

43. Tartu Maraton toimub täies mahus homme, 15 .veebruaril. Otepäält Elvasse sõidetakse 63 km pikkusel distantsil. 31 km pikkune distants stardib Elvasse Arulast.