1910. aastal asutatud vangla, kus valmis Hitleri kuulus "Mein Kampf", asub Münchenist 70 km lääne poole ning on koduks 420 asukale, kelle seas on nii seksuaalkurjategijaid, mõrvareid kui ka narkodiilereid, vahendab Reuters.

Samade müüride vahel hukati pärast II maailmasõda 288 natsikurjategijat - 259 leidis oma lõpu poomise, 29 püstolilasu teel.

Hoeness hakkab istuma 8-ruutmeetrises boksis, kus on vaid lihtne voodi, tool, kraanikauss ja tualett. Külalisi saab ta vastu võtta kaks korda kuus kaheks tunniks.

Hoenessil on valida, kas istuda päev otsa kongis või teha tööd. Valikus on näiteks autoparandus, keevitus, koopiate tegemine või mõni administratiivne töö. Tööpäev algaks kell 7 ja lõppeks 15.30.

Kaks esimest kuud veedab Hoeness kongikaaslasega suuremas kambris, et trellide taguse eluga kohaneda. Hiljem viiakse ta üle üksikkongi.

Vanglaülema Franz Roecki sõnul on meeleolu hoone asukate seas hetkel rahulik, kuid on olnud ka ärevamaid hetki. Eelmisel aastal tabas vanglat vägivallalaine valvurite vastu, mis saadi kontrolli alla turvameetmete karmistamisega ähvardades.

"Ühisruumid on seatud nii, et ühes alas on ainult vangid, kes teineteisega läbi saavad. See vähendab vägivalla ohtu miinimumini," ütles Landsbergi vangla asedirektor Harald Eichinger.

Saksamaa kuulsaim jalgpallijuht Hoeness mõisteti süüdi 16. märtsil 28,5 miljoni euro suuruse maksuvõla varjamise eest, millest tal õnnestus kõrvale hiilida oma tulusid salajases Šveitsi pangas hoides.

Hoeness lootis, et aus ülestunnistus päästab ta vanglakaristusest, kuid nii ei läinud.

1974. aastal Lääne-Saksamaa mängijana maailmameistriks aidanud Hoeness astus Bayerni eesotsast tagasi päev päevast süüdimõistmist.