Põhjus, miks rekordi kinnitamine venis, oli ettevõtmise eestvedaja Reigo Kimmeli sõnul Guinnessi bürokraatiamasin, mis ei suutnud rohkem kui aasta jooksul 3 tunni pikkust videomaterjali vastu võtta. "Kuna YouTube'i link ei sobinud, siis proovisime mitmel erineval viisil, et üle 21 gigabaidi suurust faili saata, kuid alati oli mingi viga, millele vastavalt reeglitele vastati alles kolme kuu pärast," rääkis Kimmel.

Tänavakorvpalli korraldaja Reigo Kimmel läbis SEB Tallinna Maratoni esmakordselt korvpalliga 2011. aastal ning võttis eesmärgiks leida jooksja, kes selle ala Guinnessi rekordi Eestisse tooks.

Esmakordselt õnnestus see 2014. aastal, kui Joosep Mooses tegi uueks rekordiks 3:14:57. Paraku löödi rekord vähem kui pool aastat hiljem ameeriklase poolt paari minutiga üle, millele Marti Medar vastas uue rekordiga 2015. aasta SEB Tallinna Maratonil.

"Kuigi mul on kahju, et Guinnessi bürokraatiamasinal rekordi kinnitamisega nii kaua aega võttis, on täna hea meel, et Marti rekordi kinnituse veel enne jõule kätte sai," rääkis Kimmel, kelle hinnangul võib nii korvpalli kui jooksuga tegelev Marti järgmise aasta SEB Tallinna Maratonil võtta eesmärgiks maratonidistantsi läbimise kahe palliga põrgatamises, mille Guinnessi rekord on hetkel 4:10:44.