Üllatuslikult ennustas oma eeldatavat lõpetamisaega enamik jooksjaid liiga tagasihoidlikult ja 77% jooksis kiiremini kui oli ennustanud. Keskmiselt oli ennustatava ja tegeliku lõpuaja vahe 5 minutit.

Eesti kiireimate maratonijooksjate Leila, Liina ja Lily Luige sõnul on koos jooksmisel omad plussid ja miinused. “Tihti võib koos joostes valida vale algtempo ja lõpus võib raskeks minna. Õigem oleks joosta pidevalt tõusvas tempos või ühtlase tempoga,” soovitas Liina Luik. Ning kuna võistlusmomendil soovitakse eesolevad jooksjad kätte saada, joostaksegi seetõttu endale üllatuseks kiiremini, lisas Lily Luik.

Ööjooksul oma esimesel jooksuvõistlusel osalenud saatejuht Piret Järvis jooksis oma ennustatud ajast samuti 5 minutit kiiremini. “Koos joosta oli oluliselt lihtsam ja lõbusam kui üksi. Raja ääres olid ergutusbändid ja tantsugrupid, lisaks möödud vahepeal ise ja mööduvad kiiremad sinust, mis teeb olukorra palju põnevamaks” rääkis Järvis. “Ehkki ma olin rahvajooksu suhtes alguses skeptiline, kuna massiüritused mulle reeglina väga ei meeldi, siis praeguse positiivse kogemuse taustal asun igal juhul suure õhinaga sügismaratoniks ja pikemaks distantsiks valmistuma,” kinnitas Järvis.

Piret Järvise treeninguid juhendavad juulikuu algusest Eesti tippjooksjad õed Luiged, kelle hinnangul tegi Piret korraliku soorituse. “Peamine, et ta tegi seda hea enesetundega ja ei tekkinud raskustunnet. Algajal jooksuharrastajal on väga oluline tunnetada õiget pingutusastet, millega distants läbida. Nüüd on Piretil esimene kogemus olemas ja me usume, et SEB Tallinna Sügisjooksul võib ta juba sama tempoga läbida 10km,” sõnas Leila Luik.

Eesti Ööjooksul osales pea 7000 jooksjat.