“Inimene saab alles 20-30 minuti möödudes aru kui täis on tema kõht. Kui söömiseks on aega ainult 10-15 minutit, siis on oht üle süüa“ ütleb personaaltreener Risto Uuk. „Kiiresti söömine võib Sind teha paksuks ja tekitada seedimise häireid“ lisab ta.

„Vahel tundub, et inimesed hoolitsevad oma auto eest enam kui tervise eest. Mõtle endast alati kui väga peenest ja tundlikust masinavärgist. Ühelegi autoomanikule ei tule mõttessegi oma uude bensiinimootorisse diiselkütust valada, ometigi ostavad paljud peale tankimist endale bensiinijaamast koola ja burgeri ning magustoiduks maiustusi. Automootor on kapriissem, andes koheselt märku, et midagi on valesti. Inimorganismil võtab see lihtsalt kauem aega, kuid see ei tähenda, et tagajärjed jääksid tulemata“ ütleb Eesti Koolispordi Liidu president Lauri Luik ning lisab: „Need võivad väljenduda näiteks rasvumise, tervisehädade, stressi ja ärevuse näol alles mõne aja möödudes. Seega tuleb alati hoolikalt valida, mida ning kuidas me sööme. Korrapärane ja mitmekesine toitumine on hea tervise üks olulisemaid alustalasid.“

Kõik klipid laetakse üles Eesti Koolispordi Liidu youtube´i kanalile ning Koolispordi kodulehele. Klipid on tootnud tunnustatud videomeister Steiv Silm.