Valikus on näiteks kõndimiskepid, sammumõõtja, pulsikell, korvpall, jalgpall, hüppenöör, erinevad liikumismängud ja palju muud.

Spordivahendite laenutusteenuse eesmärgiks on juhtida tähelepanu tervislikule eluviisile, vajadusele veeta rohkem aega vabas looduses liikudes. Keskraamatukogu kutsub inimesi üles katsetama erinevaid spordivahendeid, et nad oskaksid valida just neile sobiva liikumis- või sporditegevuse.

Valiku tegemisel on abiks raamatukoguhoidja, kes aitab huvilisel leida liikumistegevuse või spordiala kohta vajalikku kirjandust.

Raamatukogu juhtivate ametnike lootus on, et spordivahendid meelitavad raamatukokku lapsed ja noored, kes muidu raamatukogu läheduses lihtsalt niisama aega surnuks löövad. Samuti saavad materiaalselt vähemkindlustatud lugejad, kellel ei jätku raha spordivahendite ostmiseks või treeningul käimiseks, kasutada tasuta spordivahendeid.

Spordivahendi laenamiseks peab olema Tallinna Keskraamatukogu lugeja. Korraga saab laenata ühe spordivahendi 7 päevaks ilma tagastustähtaja pikendamise võimaluseta. Nõudluse korral võib raamatukogu laenutada spordivahendi ka lühemaks ajaks kui 7 päevaks. Spordivahendit saab laenamiseks broneerida siis, kui spordivahend on raamatukogus kohapeal, st ei ole kellelegi välja laenutatud. Broneeritud spordivahendile tuleb järele minna sama päeva jooksul, mil spordivahend broneeriti. Spordivahendite laenamine on tasuta.

Täieliku nimekirja laenutatavatest spordivahenditest ja raamatukogude asukohtadest leiab siit.