On teada, et regulaarne liikumisharrastusega tegelemine annab jõudu ka inimese keha kõige hallimatele rakkudele, mis asuvad meie aju koores. Liikumisaasta loodab, et teadmistel põhinenud mäng andis uusi ja põnevaid teadmis kõigile osalejatele! Esitatud küsimusi ja vastuseid näed SIIT.

“Terves kehas on terve vaim”, on ammu öeldud tarkus, mida tsiteerime tänaseni. Miks? Sest täpselt nii see ongi! Kui inimene tahab olla targem ja tugevam siis ta peab liikuma! Liikumine aitab meie kehal piisavas mahus töös hoida südame-veresoonkonda, keha termoregulatsiooni, keha rekatsioone ärritajatele jne jne, mis kõik omakorda mõjutab otseselt aju tööd.

Liikumise vajadus on inimesele kaasa antud pärand eelistest põlvkondadest! Kunagi liikusime esmajärjekorras selleks, et jahisaaki kätte saada ja selle abil ellu jääda! Täna liigume vaid siis, kui see on elu küsimus… nt, et jõuda kokkulepitud kohtumisele! Ka see on eesmärk! Liigu regulaarselt ja sa ei hiline!

Teadke, et mida rohkem inimene liigub, seda enam ta näeb, mäletab, vähem unustab ja tervem püsib. Seda nii isikliku elu, rahva ajaloo, kui ka kultuuripärandi mõttes.

Liikumisaasta 2014 tänab suure Liikumisaasta mälumängu korraldamise enda õlule võtnud Kultuuripärandi aastat 2013 ja selle meeskonda (Riinu, Triinu ja Margust), Daimarit Eesti Spordimuuseumist ning kõiki mälumängus osalejaid!

Individuaalsete loosiauhindade võitjate nimed ja auhinnad leida SIIT.

Võistkondade loosiauhindade saajate nimed leiad SIIT.

NB! Kõigi võitjatega võetakse mängu raames edastatud kontaktidel ühendust!