Kolmiküritusse kuuluvad 10. mail toimuv Rakvere Kevadjooks, 6. juunil sõidetav Rakvere Rattaöö ja 12. juulile kavandatud Südasuve Maraton.

Üks ürituse korraldajaid Riina Ignatov ütles, et sarnased regionaalsed üritused on väga menukad. "Virumaal on juba ammu sellist asja vaja olnud," märkis Ignatov, kelle sõnul on sarja eesmärk kutsuda inimesed rajale, pakkudes liikumisrõõmu kõigile – jooksjad, käijad-kepikõndijad ning erinevas vanuses lapsed, ja propageerida sportlikke eluviise."

Kuigi kolme etapi kokkuvõttes peetakse ka üldarvestust, on kõik omaette üritused, sest mõni tahab näiteks ainult joosta või sõita vaid jalgrattaga. Üldarvestusega antakse lisamotivatsiooni neile, kes osalevad kõigil kolmel etapil.

Avaetapp emadepäeva eel ehk 10. mail on Ignatovi sõnul jõukohane distants kõigile. "Viis kilomeetrit loob suurepärase võimaluse liikumisaastal austada emasid ja väärtustada nende rolli ühiskonnas."

Rakvere Linnapäevade avalöögina 6. juunil sõidetav ja heategevuslikku iseloomu omava Rakvere Rattaöö rada kulgeb linna sees rahuliku grupisõiduna ning sobib ka noortele alates kaheteistkümnendast eluaastat. „Rattaöö peamine eesmärk on nautida linnapäevade melu ja läbi liikumise toetada abivajajaid. Tegemist ei ole võistlusega ja ei fikseerita raja läbimiseks kuluvat aega,“ selgitas MTÜ Rakvere Maraton juhatuse liige Marko Torm, lisades, et kogu osavõtutasu annetatakse piirkondlikuks heategevuseks.

Virumaa Kolmikürituse finaaletapp Südasuve Maraton on rõõmuküllane üritus, kus finišeerutakse Võsu rannajoonel. Stardid antakse lisaks maratonile ka 7 ja 15 km pikkusele rajale. "Maraton linnavälises keskkonnas on võimalikult paljudele liikumishuvilistele kindlasti sobiv väljakutse ja uudne elamus," arvas Ignatov.

Virumaa Kolmiküritusele oodatakse võistlema võimalikult palju inimesi. "Me ei püüa saada ühe aastaga suureks ja märkimisväärseks. Tähtis on, et inimesed saaksid üritusteks valmistuda ja naudiksid seda emotsiooni, mida liikumine annab," selgitas Ignatov.