2013. aastal oli ülekaaluliste patsientide arv küll kübeke väiksem, kuid võrreldes näiteks 2002. aastaga, kui rasvunuid oli 1275, on trend ehmatavalt märgatav.

Doktor Aseem Malhotra, kes veab ülekaalulisuse vastu võitlevat arstide rühma Suurbritannia Kuninglike Meditsiinikolledžite Akadeemias, on masendunud. "Muret tekitab fakt, et pärast seda, kui akadeemia väljastas 10 soovitust rasvumise vastu, pole mitte ühtegi neist laialdaselt omaks võetud inglaste seas. Niikaua, kuni rahvas on ignorantne enda tervise suhtes, läheb olukord aina hullemaks," väitis Malhotra.

Akadeemia soovituste hulka kuuluvad näiteks limonaadimaks, seadus, mis piirab kiirtoidu müümist koolipuhvetites ja toetused rühmitustele/ettevõtetele, kes pakuvad kaalualandamisteenuseid.

Statistika näitab veel, et kõige kiiremini suureneb just ülekaaluliste noorte ja vanurite protsent ühiskonnas.

Toitumisekspert Alison Tedstone tõdes, et mingit "imerelva" ühiskonna rasvumise vastu pole. "See on keeruline teema, mis nõuab igalt inimeselt tugevat individuaalset pingutust ja toetust ka pere- ning riigitasandil. Suurt rolli mängib õige toitumine ja aktiivne elustiil," ütles Tedstone.