"Kaks võistluspäeva tõid Tartusse kokku rohkearvulise rulluisutajate seltskonna ja nii positiivset, pingevaba ja mõnusat rahvaspordiemotsiooni kohtab harva," ütles Tartu Rulluisumaratoni direktor Kunnar Karu.

Eile lõppenud 9. Tartu Rulluisumaratoni põhisõitudel osales kokku 986 rulluisutajat - 570 pikemal 42km distantsil, 298 poolmaratonil ja 118 kõige uuemal 10km distantsil. Koguarv on 70 võrra suurem kui eelmisel aastal, kuid jääb siiski alla Tartu Rulluisumaratoni kõrgajale kuus-seitse aastat tagasi, kui põhidistantside stardis oli rohkem kui 1200 sõitjat.

Suurim osalejate kasv toimus lasteüritustel, kus osales kokku 362 suuremat ja väiksemat rulluisutajat. See on ka uus Rulluisumaratoni lasteürituste rekord. Varasem rekord pärineb 2011. aastast.

Osalejaterekordi lõi ka Tartu Rulluisusprint, kus kaasa tegi 55 sprinterit. Neist 31 osales eliitvõistlejatele mõeldud sprintidel ja 24 harrastajatele mõeldud Rahvasprindis.

Viimaks saab siia juurde lisada ka kaks tasuta ühistreeningut, mis toimusid 6. ja 14. augustil ning kus osales kokku enam kui 150 uisutajat.

"Rulluisukoolitused maratoni eelselt on populaarsed olnud. Maanteeameti ning kohalike omavalitsuste poolt rajatud kergliiklusteed peaksid pakkuma juurde ka võimalusi rulluisutamise harrastamiseks ja usun, et see on ka põhjus, miks rulluisutajaid juurde tuleb," lisas võistluste direktor Karu. "Jah, neid ei ole küll 2000, aga me vähemalt liigume selle eesmärgi suunas".

9. Tartu Rulluisumaratoni võitis teist aastat järjest Kert Keskpaik, naistest oli parim Marina Zueva, kes kordas oma 2013. aasta võitu. Keskpaigale oli see ühtlasi kolmas Tartu Rulluisumaratoni võit. Zueva kerkis poodiumi kõrgeimale astmele teist korda.

Klubide arvestuses oli 9. Tartu Rulluisumaratonil parim Albe Team/Arco Transport, firmadest Tallinna Lennujaama SK.

Kuubikut juhivad Linnus ja Tuula

Kuna Kuubiku sarjas kaasneb võiduga lisaks 1000 maksimaalsele punktile ka 100 boonuspunkti,tõusis Keskpaik kõvasti ka Kuubiku arvestuses. Kuid mitte veel liidrikohale, sest neljast üritusest on tal hetkel läbitud kolm. Nelja ürituse läbinutest on hetkel parima punktisummaga Sander Linnus, kes on kogunud 3784 punkti. Kolme ala läbinutest on parimas seisus Keskpaik. Tal on koos 3116 punkti ja 41. koht.

Naistest juhib Kuubikut endiselt Reeda Tuula, kes on teinud kaasa kõik neli senist ala. Tal on kogutud 3743 punkti ja üldarvestuses on ta tõusnud juba kolmandale kohale.

Tartu Maratoni Kuubiku arvestuses lähevad kirja neli parimat ala. Seega need, kellel veel nelja kirjas pole, saavad vajalikku lisa 20. septembril 18. Tartu Rattamaratonilt ja 3. oktoobril 4. Tartu Linnamaratonilt.

Kellel aga neli juba kirjas, saavad kahe viimase üritusega oma seniseid punktisummasid parandada.

Kokku on pärast 9. Tartu Rulluisumaratoni Kuubiku arvestuses punkte kogunud juba 11 346 spordisõpra. Täielikku tabelit ja paremusjärjestust näeb siit.