Pühapäeva keskööl lõppes jooksule registreerimine veebilehe www.sportinfo.ee kaudu ning selleks hetkeks oli end interneti teel suurjooksule kirja pannud 3344 inimest. Lisaks neile on stardiprotokollis veel ligi sada tippjooksjat, kes on registreerunud Eesti Kergejõustiku Liidu vahendusel ja selgitavad ümber Viljandi järve jooksul välja Eesti pikamaakrossi meistri.

Korraldajate teatel on veel kümneid osalejaid, kes on end kirja pannud Viljandi spordihoones ning kelle nime Sportinfo lehel olevast registreerunute nimekirjast ei leia.

85. korda peetavale ümber Viljandi järve jooksule saab end kirja panna veel esmaspäeval ja teisipäeval Viljandi spordihoones ning kolmapäeval Viljandi staadionil. Viimane võimalus end registreerida on jooksupäeva hommikul.
Ümber Viljandi järve jooksu osalejate rekord pärineb eelmisest aastast kui jooksu ja kepikõnni lõpetas kokku 3378 inimest.

1928. aastast alates peetav ümber Viljandi järve jooks on Eesti kõige vanem rahvaspordivõistlus. Tänavu peetakse selle suurjooksu üritusi kahel päeval.
30. aprillil on kavas Viljandi staadionil kavas lastejooksud, stardib koolide teatejooks ümber järve ning staadionil peetakse ka jooksueelset pastapidu. 1. mail on suurjooksu start kell 12 ning selle järgneb veerand tundi hiljem Energiakõnni lähe.