Võistluspäev algab kell 11 3 meremiili ehk ca 5,5 km jooksu ja kõnniga, kell 12 antakse start 1 meremiili ehk 1,85 km jooksule ning enne autasustamist, kell 12.30 toimuvad kõige väiksematele tillujooksud.

Jooksu võistluskeskuseks on Peipsi rannas asuv Alajõe külaplats, kus pärast jooksu toimuvad erinevad Rääbise päeva üritused, sealhulgas naistekandmise võistlus ja uhhaa söömine kalamehejuttude konkursi saatel. Rääbisejooksu võivad enda plaani võtta ka Alajõest 15 km kaugusel asuvas Rannapungerjal reedel-laupäeval toimuva Tuletorni kontserdi külastajad.

Rääbisejooksule eelregistreerimine lõpeb reedel, 3. juulil kell 16. Registreeruda saab ka kohapeal, kuid siis on see kallim. Tillujooksul osalustasu ei ole.

Rääbisejooks on neljaetapilise Peipsi põhjakalda jooksusarja teiseks etapiks, kusjuures Alajõel on starti lubanud tulla ka esimese etapi, juuni alguses toimunud ümber Kuremäe kloostri jooksu 10 km võitjad Dmitri Aristov ja Revetta Reiljan.

Auhinnalaud on rikkalik ning sealt jätkub auhindu nii parematele kui ka loosimiseks. Mõistagi ei puudu auhindade nimekirjast rääbised, kuid 3 meremiili kiireim saab lisaks kalale ka Subaru auto nädalase kasutusõiguse.

Lähipäevad on Ida-Virumaal üldse jooksurikkad, sest päev enne rääbisejooksu, reedel, 3. juulil toimub Maidlas Püssi seeriajooksu kolmas etapp, Maidla mõisajooks. Pärast Rääbisejooksu saab pühapäeval Narva-Jõesuus osaleda Surf Runil ning tuleval nädala esimeses pooles toimub esmaspäeval Sinivoorel mäkkejooks ja kolmapäeval Toilas Karuväravate jooks.

Lisainfot Ida-Virumaa jooksuvõistluste kohta saab maakonna spordiliidu kodulehelt www.sportiv.ee