Tallinnas kl 15 algava kogupereürituse raames on võimalik harrastada erinevaid liikumisviise, spordiklubi Sparta treenerite juhtimisel toimuvad rühmatreeningute lühitrennid. Kadrioru staadioni rohealal saab mängida nii discgolfi kui osaleda kergejõustiku välitreeningul suunitlusega harrastusjooksjatele. Õhtu kulminatsiooniks on kl 18 algav BeActive Run!

EOK liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi ootab väga inimesi sündmusel osalema! „Kell 18 antakse Kadrioru staadioni territooriumilt start BeActive Runile, kus osalejad saavad läbida maalilist 5 km rada nii joostes, kõndides kui kepikõndi tehes. Distants on jõukohane nii suurtele kui väikestele, nii noortele kui vanematele liikumishuvilistele. BeActive Run on üks kolmest Spordinädala sündmusest, milles EOK vahetult korraldamises kaasa lööb ning kõik distantsi lõpetanud saavad unikaalse EOK logoga osalejamedali,“ kinnitas Lüsmägi

Spordinädala patrooni, laulja Ingeri sõnul on BeActive Night just selline üritus, kus liikumisega sinasõbraks saada. „Oleme aktiivsemad ja liigume rohkem! Tule tee seda koos pere ja sõpradega!“ kutsub Inger.

BeActive Runil on vahva, sest see pole võidu peale, inimesed saavad endale sobivas tempos, nii joostes, kõndides, kepikõndi tehes või kas või ühel jalal hüpates! Kõik lõpetanud saavad osalejamedali. BeActive Runil osalevad ka Spordinädala patroonid, laulja Inger, näitleja Kait Kall, suunamudija Sandra Raju, ettevõtja Kristel Kruustük ja rektor Tiit Land.

BeActive Run toimub 18. hooaega tähistava liikumisharrastuse sarja „Tradehouse tervisejooks ja –kõnd“ viimase, 21. etapi raames. Sarjas osalejatele on BeActive Runil osalemine tasuta. Viimase hetke otsustajatele on avatud registreerimine ka kohapeal.

EOK ja Ühendus Sport Kõigile poolt korraldataval Spordinädalal on registreeritud 1130 sündmust üle Eesti, endale meeldiva liikumisürituse saab leida aadressil www.spordinadal.ee. Spordinädala korraldamist toetavad Erasmus+ programm, Kultuuriministeerium ning Coop Eesti.