Kuulaja õpib tundma millele pöörata tähelepanu ülekoormusest taastumisel, füsioteraapias kasutatavatest abivahenditest (näiteks soojusplaastrid, kinesioteip jne.), mis aitavad vigastuse järgset taastumist kiirendada.

Loeng toimub Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, Tondi 55, Tallinn ja kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Vajalik on eelnev registreerimine, saates ees- ja perekonnanime katrin.soidra-zujev@tlu.ee

Lektor Lauri Rannama (MSc TÜ) on füsioterapeut, kellel on 15 aastane kogemus tipp- ja harrastusportlaste manuaalses ravis ning  füsioteraapiaalaste koolituste läbiviimises. Lauri on koolitanud aastaid nii perearste, füsioterapeute, treenerid kui massööre spordifüsioteraapia, kinesioteipimise jm alaselt. Lauri on üks Füsioteraapia Kliinik OÜ juhte ja Spordimeditsiini klastri valdkonna eksperte.

Kogu loengusari koosneb 13-st loengust. Peale Rannama loengut jagatakse järgmiste teisipäevade loengutes praktilisi nõuandeid kuidas läbi erinevate harjutuste hinnata oma kehalisi ja tervislike võimeid. Eraldi teemadena lisaks toitumine enne ja peale treeningut, tööergonoomikast ning palju tähelepanu saanud doping.

Järgmiste loengute teemad ja lektorid:
04.11 Töö tulemuslikkuse parandamine läbi õige tööasendi ja harjutusvara - füsioterapeut Sirli Hinn (Füsioteraapia Kliinikus Lauri kolleeg)
Kuidas kohandada töö keskkond ja tööasend vähendamaks sundasenditest tingitud vaevusi (nt pea-, selja-, käte liigeste valud), milliseid abivahendeid selleks kasutada. Tehakse läbi kontoris  harjutusvara ja õpitakse millistele lihasgruppidele treeningutel kontoritöötaja peaks tähelepanu pöörama.

11.11 Treeninguid toetav harjutusvara talveks ja kevadhooaja ettevalmistus - füsioterapeut Katre Lust-Mardna (veavad koos Lauriga Füsioteraapia Kliinikut)
Ülevaade kehatüve tugevdamisest, põlve ja hüppeliigese tervise toetamisest kui muust olulisest, mis kehale vajalik tulenevalt treeninghooaja muutustest.  

18.11 Doping - milles probleem ja kuidas hoiduda - TLÜ dotsent Kristjan Port
Milles probleem ja kuidas hoiduda.

02.12 Kehalise võimekuse ja tervisesesundi hindamise testid - TLÜ lektor Kirsti Pedak
Ülevaade erinevatest funktsionaalsetest testidest ja ankeetidest, mille abil on võimalik hinnata oma kehalist võimekust ja määrata tervislikku seisundit.

9.12 Harrastussportlase toiduvalikud enne ja peale treeningut - toitumisnõustaja Siret Saarsalu Millest lähtuda toidu valikul enne treeningut, kuidas toetada treeningust taastumist ning kas ja millal on üldse vajalikud toidulisandid ja spordijoogid.

Registreerida võib ühele või mitmele teisipäeva õhtusele loengule. Registreerimiseks on vajalik saata e-kiri: katrin.soidra-zujev@tlu.ee, ees- ja perekonnanimega ning millisele loengule tulete.

Loengutes osalejad saavad Tallinna Ülikooli täiendkoolituse punkte ja tõendi selle kohta.
Samuti peale loengut materjalid digitaalsel kujul.