“Pilt oli võimas,” sõnas SEB 17. Tartu Rattamaratoni võistluse direktor Indrek Kelk. “Täna lasteüritusel ringi käies valdas mind taas emotsioon, mida meie lasteüritustel alati kogen - kui meil on vaja tõsiselt millegi üle uhke olla, siis on need Tartu Maratoni lasteüritused! Nähes seda 3000-pealist kohaletulnud lastehulka, kelle silmad särasid ja kes kõik tundsid rõõmu üheskoos rattaga sõitmisest, tekitas see minus tõeliselt fantastilise tunde, mille nimel tasub tööd teha.”

Kuni 8-aastastele toimusid TILLUsõidud, neist võttis osa 2078 last. Vanematele kui 8-aastastele toimusid MINImaratoni sõidud, millest võttis osa 801 last. Möödunud aastal võttis Tartu Rattmatatoni lasteüritustest osa ühtekokku 2720 last.

“Väga kihvt, siin on nii palju lapsi,” sõnas Eesti jalgrattasportlane Caspar Austa, kes tuli TILLUsõidule oma poja, 6-aastase Joonataniga. “Tartu Mini Neliküritused on kindlasti märkimist väärt üritused. Palju lastele ikka sarnaseid massiüritusi korraldatakse. Teistega koos startida ning jäätis, medal finišis annavad kindlasti lastele motivatsiooni juurde.”

Rattamaratonil käimist põhjendas Joonatan lihtsalt: “See annab mulle jõudu!”. Poiss kogub ka spordiüritustelt medaleid, mida tal on juba rohkem kui eliitratturist isal.

Tartu Mini Neliküritusse kuuluvad nii talvised Tartu Maratoni suusasõidud, kui ka kevadised Tartu Rattaralli ja Tartu Jooksumaratoni lasteüritused. Tänavuse Klubi Tartu Maratoni lasteürituste hooaja lõpetavad 4. oktoobril toimuvad 3. Tartu Linnamaratoni lastejooksud.

Homme, 21. septembril toimuvad SEB 17. Tartu Rattamaratoni põhisõidud. Starti on oodata üle 5500 ratturi, mis oleks samuti uus osalusrekord.