Tartu linnapea Urmas Klaasi hinnangul on sellise sündmuse korraldamine igati tervitatav. "Juba kümnes aasta toimub Tartu linna tervisepäev, kus kõigil tartlastel on võimalus panustada oma tervise heaks osaledes tervisekõnnil. Tervisepäeval ei võistelda, oluline on tunda liikumisest rõõmu," sõnas Klaas Delfi Spordile.

Tervisekõnnil osalejail on soovitav eelnevalt registreerida Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakonnas tel 7361 321 või saata e-kiri tho@raad.tartu.ee hiljemalt 27. juuniks. Registreerumisel tuleb kirjas teada anda enda nimest, vanusest ja kontaktandmetest.

Linnavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree lubab, et iga inimene saab tervisepäevalt ühe toreda kingituse. "Loosime tervisekõnnil osalejate vahel erinevaid tervislikke auhindu, nagu näiteks tervisekontroll, käimiskepid, sammulugejad, pulsikellad. Väga ootame, et asutused tulevad tervisekõnnile oma meeskondadega, ja neile on veel täiendavad üllatused. Eelmisel aastal osales tervisekõnnil 526 inimest," rääkis Kree.

Tervisepäeva kava:

10.30-11.00 tervisekõnnile registreerimine ja kõndimiskeppide rent
11.00 Tartu linna tervisepäeva avamine - Tartu linnavalitsuse tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree
11.15 Ühisvõimlemine
11.30 Start 10 km tervisekõnnile
11.45 Ühisvõimlemine
12.00 Start 6 km tervisekõnnile
14.00 Tervisekõnnil osalejatele auhindade loosimine ja tervisepäeva lõpetamine - Tartu linnapea Urmas Klaas
14.30-15.00 - Kampaania "Jalgsi tervise nimel 2014 " osalejate registreerimine