Päeva programm on tihe ja toimub hulgaliselt ka erinevate spordialade demonstratsioonesinemisi. Lisaks saab ka ise nii mõnegi ala varustust lähedalt uudistada ja ka oma võimeid proovile panna.

Spordialadest on Sporditurul esindatud nt käsipall, maadlus, võitluskunstid (kung-fu), aerutamine, sõudmine, jalgrattasport jt.

Käsipalliklubi HC Tallinn on üritusele kaasa võtnud kiiruse mõõtja, millega fikseeritakse lendava palli maksimaalne kiirus.
MyBody toidulisandite müüja ja Tallinna Kalevi Jalgrattakool pakuvad võimalust mõõta jalgarattaga pedaalimise võimsust, proovida ja saada nõu ja soovitusi toidulisandite kasutamiseks.
Kungfu spordiklubi Julgus on Sporditurule kaasa võtnud põnevaid relvi (odad, mõõgad), mida saab oma käega katsuda.
Eesti Sulgpalliliit tutvustab sulgpalli, mida on kohapeal võimalik ka proovida.
Pirita Aerutamisklubi on kaasa võtnud päris süsta ja julgustab kohapeal kõiki huvilisi oma klubiga liituma.
Tallinna Sõudeklubi treenerite juhendamisel saab proovida sõudeergomeetril sõudmist.

Erinevate jõuproovide tublimatele on Solarise keskuse poolt välja pandud ka auhindu.

Sporditurg on maadlusklubi Korrus3 ja Liikumisaasta 2014 koostöös korraldatav üritus, kus on võimalik tutvuda erinevate spordialadega ja klubidega ning huvi korral kohapeal ennast ka treeninggruppidesse registreerida.

Spordituru päevajuhiks on 2013. aastal Eestimaa spordihinge nimelise tunnustuse pälvinud Eesti maadluse arendaja ja treener Martin Plaser.

Korrus3 sporditurg Solarise keskuses toimub juba kolmandat korda. Igal aastal on paljud Tallinna koolinoored just Solarise keskuse Sporditurult saanud idee või leidnud motivatsiooni hakata harrastama ühte või teist spordiala.