"Sport arengu ja rahu heaks" päev aitab meeles pidada, et spordil on suur jõud. See ühendab ja inspireerib ning näitab, kuidas sport aitab murda barjääre erinevate kogukondade vahel. Sport on universaalne keel, mida mõistavad ja oskavad rääkida kõik. Sport sisendab alati lootust, et kõik on võimalik.

Kuigi sport ei suuda lahendada kõiki maailma hädasid, annab see olulise panuse paljude tõsiste probleemide lahendamiseks. See ühendab kogukondi ja aitab vähendada lõhesid riikide ja rahvaste vahel. See rahvusvaheline päev tõstab esile spordi rolli ja potentsiaali edendada inimõigusi, ületada takistusi ja edendada teineteise mõistmist ja üksmeelsust.

Eestis toimus "Sport arengu ja rahu heaks" päeval Tallinna Teletorni Trepijooks, mis ühendas mitmeid sihtgruppe ja rahvuseid. Üritusest osa võtnud inimesed olid nii oma ala tipptegijad, harrastussportlased, kui ka lihtsalt liikumist nautivad inimesed nii Eestist kui välismaalt. Tallinna Teletorn on 1980 aastal Moskva Olümpiamängudeks valminud objekt ja seega kannab endas jätkuvalt neid samu ühendavaid ja inspireerivaid väärtusi, mida pakub ka sport.

Lisainfot „Sport arengu ja rahu heaks“ päeva kohta leiab siit.

Käesolev aasta on Eestis kuulutatud liikumisaastaks. Liikumisaasta on Kultuuriministeeriumi teema-aastate programmi raames läbiviidav projekt, mille viib ellu Eesti Olümpiakomitee.