Kultuuriminister Indrek Saar pidas enne SEB Tallinna Maratoni 10 kilomeetri starti avakõne, tunnustades jooksjaid, et Tallinna tänavad on kolmeks päevaks spordipisikuga täidetud. Tallinna abilinnapea kuulutas SEB Tallinna Maratoni avatuks ja stardipaugu Sügisjooksule andis SEB turunduse ja kommunikatsiooni divisjoni juht Karl Multer.

18. korda toimunud SEB Tallinna Maratoni Sügisjooksu naistearvestuses võttis esikoha Liina Tšernov ajaga 35:49. “Tahtsin naistearvestuses võita ja nii see õnneks välja tuli. Kui mu jalg oleks korras olnud, siis oleksin tahtnud joosta ka väga tugevat aega. Rada oli uus ja veidi keerulisem minu jaoks, aga ilm ei seganud,” võttis Tšernov oma jooksu kokku.

Ajaga 36:30 tuli naistest teiseks Liina Luik ning kolmanda koha võttis Kaia Lepik ajaga 36.58.

Tugeva jooksu tegi ka 400 m tõkkejooksja Rasmus Mägi, kes finišeerus ajaga 37:22. Finišis kommenteeris enda jaoks ebatraditsioonilisel distantsil jooksnud Mägi: “Elementaarne vastupidavus on mul alates noorest poisist olemas ja üritasin oma võimetele vastava aja joosta. Tahtsin ennast välja elada ja end veidi piinata, arvestades, milliseks hooaja lõpp kujunes.”

Täna päeval toimusid Vabaduse väljakul SEB Tallinna Maratoni raames ka Mesikäpa Lastejooksud, millest võttis osa ligi 2000 noort jooksusõpra. Nende hulgas oli kõige rohkem jooksmas 8-10-aastaseid lapsi.

SEB Tallinna Maratoni tulemusi saab vaadata kodulehelt www.jooks.ee.