Võistluse avamisel peetud kõnes väljendas kultuuriminister head meelt, et traditsioonilises tantsupeo toimumispaigas ehk Kalevi staadionil on nii suur hulk noori üle-Euroopalisest spordinädalast osa võtmas ning sportimisest rõõmu tundmas. Minister kutsus noori üles spordinädalast aktiivselt osa võtma ja kasutama neid mitmekülgseid võimalusi sportimiseks, mida spordinädala jooksul pakutakse. „Sel aastal on spordinädal Eestis veelgi suurem ja mitmekesisem kui eelmisel aastal. Kokku korraldavad 370 kooli ja 200 spordiorganisatsiooni nädala jooksul üle 700 erineva spordisündmuse. See on selge märk, et spordinädal on leidnud oma koha õpilaste seas ja kooliprogrammis,“ kirjeldas Saar spordinädala mastaape ja lisas lõpetuseks: „Selle aasta spordinädala hüüdlauseks on „Leia oma rütm!“. Avastage enda jaoks sobivaim ja meeldivaim liikumisviis, mis hoiab teid regulaarselt aktiivsena ja leidke oma rütm. Liikumine ja sportimine peaks olema osa meie kõigi igapäevaelust, et aidata hoida korras meie tervis ning värskena ka vaim. Pind päkka ja meeleolukat spordinädala jätku kõigile!“

Kõik spordinädalal toimuvad sündmused on leitavad aadressil www.spordinadal.ee, põnevat infot ja värskeid uudiseid leiab Facebooki lehelt www.facebook.com/eestimaaliigub.

Euroopa spordinädal on Euroopa Komisjoni algatus, millega soovitakse tõsta inimeste liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust terves Euroopa Liidus. Spordinädalat korraldavad EOK, Ühendus Sport Kõigile, Kultuuriministeerium, Eesti Koolispordi Liit, Eestimaa Spordiliit Jõud ja piirkondlikud spordiliidud ning toetavad Euroopa Komisjon, Coop Eesti ja Tallink.

Euroopa spordinädal on Euroopa Komisjoni algatus, millega soovitakse tõsta inimeste liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust terves Euroopa Liidus.

Spordinädalat korraldavad EOK, Ühendus Sport Kõigile, Kultuuriministeerium, Eesti Koolispordi Liit, Eestimaa Spordiliit Jõud ja piirkondlikud spordiliidud ning toetavad Euroopa Komisjon, Coop Eesti ja Tallink.