Aprilli lõpuni maksab jooksule, käimisele või kepikõnnile registreerumine 10 eurot, neljaliikmelisele võistkonnale 30 eurot, esmakordselt rahvaspordiüritusel osalejatele on aprilli lõpuni jooksule registreerimine tasuta. Maist alates on kõigile registreerimine 15 eurot, võistkonnana registreerudes 50 eurot.

Liikumisaasta 2014 projektijuht Aivo Normak kutsub üles kõiki Olümpiajooksul tulevaid jooksjaid ja käijaid võtma üritustele kaasa ka sõpru, kes mingil põhjusel liikumisharrastusega veel regulaarselt ei tegele. „Kümnekilomeetrine distants kõndides läbida on jõukohane katsumus igale inimesele ega eelda erilist treeningut valmistumiseks, tähtis on vaid endale jõukohane tempo valida. Koos liikumine aitab loodetavasti avastada liikumisrõõmu ka neil, kes täna veel regulaarselt liikumisharrastusega ei tegele,“ ütles Normak.

Jooksule registreerumiseks saab täita ankeedi veebilehel www.jooks.ee, tasuta registreerimisel tuleb ankeedis teha linnuke kasti „Osalen rahvaspordiüritusel esimest korda“. Tasuta osalemise õiguse saavad need, kes viimase 5 aasta jooksul ei ole rahvaspordiüritustel osalenud.

Võistluskeskuses, Tartu Ülikooli spordihoone parklas jagub põnevat tegevust nii suurtele kui ka väikestele jooksul osalejatele ja pealtvaatajatele. Väiksemad spordisõbrad saavad näiteks Ergo lasteolümpia raames proovida erinevaid kergejõustikualasid. Suuremad liikumishuvilised saavad aega sisustada Liikumisalal, kus on võimalik tutvuda erinevate spordialadega.
  
Juba kaheksandat korda Rahvusvahelise Olümpiakomitee egiidi all toimuv Olümpiajooks kuulub Selver Eesti Linnajooksude sarja ning on ühtlasi Eesti suurima rahvaspordisarja avaetapp. Jooksu korraldavad Eesti Olümpiakomitee ja Liikumisaasta 2014 koostöös Spordiürituste Korraldamise Klubiga. Olümpiajooksu suurtoetaja on Paf. Kõik Olümpiajooksu lõpetajad saavad Viking Line’ilt kinkekaardi soodsalt Helsingisse sõitmiseks.