Juba kahekümne üheksandat korda toimuv Eesti ja Baltimaade suurim naiste liikumis- ja tervisesündmus SEB Maijooks toob Tallinna Lauluväljakule tuhandeid tublisid naisi, neidusid ja tütarlapsi, kes stardivad alates kella ühest päeval seitsmekilomeetri pikkusele jooksu-, käimise- ja kepikõnnirajale. Rajal asuvates ergutuspunktides elavad koos pealtvaatajatega maijooksulistele täiel rinnal kaasa TTÜ tantsutüdrukud ja karkudel kargavad Tallinki eksootilised Brasiilia akrobaadid, lõpuspurdiks antakse hoogu juurde Jookupartneri, MyFitnessi ja Sportlandi ergutuspunktides. Saku Vichy Vitamin joogipunktides pakutakse vett ja värskendavat vitamiinijooki. Finišis ootab kõiki lõpetajaid kingikott SEB Maijooksu partneritelt, eksklusiivse kavaga hullutavad naisi Brasiilia akrobaadid ning kevadkontserdiga esineb Jüri Pootsmann.

Tänavusel SEB Maijooksul lähetab naised rajale Eesti tugevaim mees ja möödunud hooaja aasta meessportlane Rio olümpiamängudeks valmistuv tõstja Mart Seim.

Lauluväljaku Mere värava lähistel toimub lõbus Draakoni Lastejooksude programm kuni kaheteistkümneaastastele lastele, millest osavõtt on kõigile tasuta. Kõik osalejad saavad kommikoti, joogi ja diplomi. Korraldajad soovitavad aja paremaks planeerimiseks tutvuda stardiaegadega ning lapsed eelregistreerida ürituse kodulehel.

Samal ajal, kui naised on rajal, töötab Lauluväljakul Tallink Meestehoid, kus meestel jagub tegemisi terveks päevaks. Tallink Meestehoius on laias valikus sportlike aktiviteete alustades klassikalisest sopsuviskamisest ning lõpetades paatide võiduajamisega. Peale omavahelist sportlikku mõõduvõtmist saab ka lihtsalt pikutada ning ajakirju sirvida, kallimale lillekimpu komponeerida või lausa üllatada jooksult tulnud kaasat oma uue soenguga. Tegevuseta ei jää ka Meestehoius lustivate isade lapsed, kellele on mõeldud mitmed lustakad tegevused ja mängud. Meeste peamine ülesanne sel päeval on aga naistele kaasa elada ja finišis ergutada.

SEB Maijooksu ajal on Tallinna Lauluväljakul traditsiooniliselt avatud ka suur tervise- ja sporditurg, kus on arvukalt esindatud spordi- ja vaba-aja kaupade pakkujaid, tutvuda saab mitmete tervisetoodete ning -teenustega, kohal on massöörid, tervisliku toidu pakkujad, registreerida saab tervisespordiüritustele. Kõikjal kehtivad “maijooksu hinnad”. Maijooksul on kohal ka Vähiliidu mammograafiabuss, kus TÜ Kliinikumi radioloogiatehnikud viivad sõeluuringu sihtgrupi naistel läbi rinnauuringuid. SEB Maijooksu tervise- ja sporditurul pakutavaga saab tutvuda siin.

Arvestades suurt osalejate arvu, tasub Maijooksule tulla aegsasti. Mõistlik on auto koju jätta ning kohale sõita ühistranspordiga või tulla tervisliku päeva puhul üldse jalgsi. Saabuda võib ka jalgrattaga, sest Lauluväljaku Mere värava juures on avatud rattaparkla. Kui siiski tullakse autoga, peab jälgima liiklusreguleerijate märguandeid ning parkima selleks ettenähtud parklates ja parkimiskohtadel Pirita teel või Eesti Näituste parklas.

Maijooksuaegse liiklusinfo leiab siit.

SEB Maijooksule saab registreerida kuni 20. maini kella 17.00-ni suursündmuse kodulehel www.jooks.ee ja laupäeva hommikul enne starte Lauluväljakul sekretariaadi telgis.