RMK Kõrvemaa Triatlonil tuleb läbida ca 350 meetrit ujudes, 22 km maastikurattal ja 4 km joostes. Enamikule osalejaist on tegu eelkõige mõnusa rahvaspordiüritusega, seepärast tuleks järgida põhimõtet – tähtis pole võit, vaid osavõtt. Võistluskeskuses saab kogu päeva vältel tutvuda partnerite väljapanekutega ja Kõrvemaa keskuses on avatud lastehoid.

Aegviidu lähedal Soodla veehoidlas ja Kõrvemaa maastikul toimuv rahvaspordiüritus viiakse läbi kahes osas. Start triatlonile antakse Soodla veehoidla juurest, finiš on Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses. Esimene osa, kus stardivad naised, noored ja seeniorid, algab kell 10.00. Teises osas, algusega kell 13.30 antakse start meeste põhiklassile ning M40 vanuseklassile. Keskpäeval saavad lapsed osaleda lasteduatlonil Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses. Kõigi lasteduatlonil osalejate vahel loosib Sportland välja Zoot triatlonikombe.

Täna on viimane võimalus RMK Kõrvemaa Triatlonile registreeruda soodushinnaga. Juba sel laupäeval toimuvale rahvatriatlonile saab nime kirja panna internetiaadressil www.jooks.ee. Samal aadressil on võimalik registreerida 2-12 aastased lapsed lasteduatlonile, millest on osavõtt tasuta.

Triatlon on kolmas osavõistlus RMK Kõrvemaa Neliküritusest, mis koosneb neljast rahvaspordiüritusest: suusamaraton (toimus 21. veebruaril), kevadjooks (26. aprillil), rahvatriatlon 18. juulil ja rattamaraton 26. septembril.