Esikohapretendentidest on 40 kilomeetri pikkusele distantsile startimas kaks aastat järjest võitjaks tulnud Helmet Tamkõrv, endine profirattur Erki Pütsep, multisportlane ja tänavuse RMK Kõrvemaa Triatloni võitja Rait Pallo ning paljud teised Eesti paremikku pürgivad ratturid. Naistest on stardis möödunud aasta esiviisikust Evelin Ansip-Kukk (Spordipartner) ja Mare Ulp (Hansa Spordiklubi). Teiste hulgas on end 40-kilomeetrisele distantsile registreerinud kirjanik Sass Henno, endine Eesti jalgpallikoondislane Raio Piiroja ning anekdoodikoguja ja loovjuht Valdo Jahilo.

RMK Kõrvemaa Rattamaraton on ühtlasi viimane osavõistlus RMK Kõrvemaa Neliküritusest, mis koosneb neljast rahvaspordiüritusest: suusamaraton 21. veebruaril, kevadjooks 26. aprillil, rahvatriatlon 18. juulil ja rattamaraton 26. septembril. Nelikürituse arvestuses lähevad homme liidritena rajale meestest Allar Soo, kes edestab lähimat konkurenti Aimar Hussarit rohkem kui kümme minutit, ning naistest Tea Pärnik, kelle edu Inna Kairite ees on ligi kolm minutit.

Aegviidu lähistel Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses toimuv RMK Kõrvemaa Rattamaraton on üritus kogu perele. Päev algab kell 11.30 rattavõistlustega lastele, millest osavõtt on tasuta. Pärast sõitu saab RMK Lastealal "Noorendik" iga väike rattur lõkke juures valmistada endale päris oma medali. Kõigi lastesõitudel osalejate vahel loosib Sportland välja Bottecchia jalgratta.

Kell 12 antakse start RMK Kõrvemaa Rattamaratoni 40-kilomeetrisele põhidistantsile ja kell 12.45 stardivad harrastajad 18 kilomeetri pikkusele rajale. Rattamaratoni rada kulgeb mitmekesisel ja põneval Kõrvemaa maastikul.

RMK Kõrvemaa Rattamaratonile saab veel registreerida täna kella 17.00ni kodulehel www.jooks.ee ning võistluspäeva hommikul sekretariaadis Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses.