RMK juhatuse esimees Aigar Kallas avaldas lootust, et Nelikürituse kõikide seniste etappide läbinud jõuavad eeloleval laupäeval ka rattamaratonile. „Seekordne RMK Kõrvemaa Rattamaraton on järjekorranumbrilt kümnes ning loodan, et sellest võtab osa rekordarv osalejaid,“ sõnas Kallas, kes plaanib ka ise laupäeval võistelda.

Nelikürituse kõigil etappidel osalenute vahel loositakse välja RMK eriauhind, milleks on puhkus kahele Sagadi mõisas koos öise põlismetsa matkaga. Kõiki RMK Kõrvemaa Nelikürituse pikkade distantside läbijaid premeeritakse Timex GPS spordikella või pulsikella ja Nelikürituse medaliga. Nelikürituse lühikeste distantside läbijatele on Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskus välja pannud saunaõhtupaketi taluhõngulises saunas.

Aegviidu lähistel Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses toimuv Nelikürituse viimane etapp, RMK Kõrvemaa Rattamaraton on spordiüritus kogu perele. Päev algab kell 11.30 rattavõistlustega lastele, millest osavõtt on tasuta ja registreerida saab kohapeal. Pärast sõitu saab RMK Lastealal “Noorendik” iga väike rattur lõkke juures valmistada endale päris oma medali. Samuti saavad lapsed juhendajate abil seeni uurida ning käbiloomi meisterdada.

Kell 12 antakse start RMK Kõrvemaa Rattamaratoni 40 km pikkusele põhidistantsile. Kell 12.45 stardivad harrastajad 18 km pikkusele rajale. Rattamaratoni rada kulgeb mitmekesisel ja põneval Kõrvemaa maastikul. Võistluskeskuses asuvast Sportlandi telgist on sel päeval võimalik soodsalt osta rattavarustust. Finišis ootab kõiki lõpetajaid kehakinnitus ja kuum saun.

Soodsam registreerimine RMK Kõrvemaa Rattamaratonile kestab tänase, 23. septembri õhtuni. RMK Kõrvemaa Rattamaratonile saab registreeruda internetiaadressil www.jooks.ee. Osalejad on oodatud Kõrvemaa loodust nautima koos pere ja sõpradega.

Sel hooajal on toimunud RMK Kõrvemaa Neliküritusest kolm etappi: suusamaraton 25. jaanuaril, kevadjooks 27. aprillil ja rahvatriatlon 19. juulil.