6. juunil toimub Rakveres Virumaa Kolmikürituse teine etapp – Rakvere heategevuslik Rattaöö, mille tuluga toetatakse ühte Lääne-Virumaa peret, üksikisikut või organisatsiooni oma vajadustele vastamisel või seatud eesmärkide täitmiseks.

Kolmandat aastat partneritega liikumisürituse läbi piirkondlikku heategevusse panustav Marko Torm kommenteeris, et heategevus pole meie ühiskonnas veel ehk igapäevane, aga iga algatus ja tugi aitavad seda mõttemalli kogukonnas juurutada.

MTÜ Rakvere Maraton juhatuse liikme sõnul on oluline märgata inimesi enda ümber. «Mida enam laekub ettepanekuid abivajajate märkamiseks, seda suurem on tõenäosus, et kogutud vahendid lähevad tõesti sinna, kus seda kõige enam vaja.»

Rattaöö korraldajad kutsuvad üles seadma isikuid, peresi või organisatsioone ning paluvad vabas vormis väljakutse või mure kirjelduse, millele soovitakse toetuse abil lahendust, esitada hiljemalt 14. maiks e-posti aadressile press@eestimaraton.ee. Korraldajate nõue on, et üles seatav kandidaat või kandidaatpere peab elama Lääne-Virumaal või olema Lääne-Virumaalt pärit. Organisatsioon peab tegutsema Lääne-Virumaal ja kohaliku kogukonna hüvanguks.

Kandidaadi esitamisel peab olema märgitud kandidaadi ees- ja perekonnanimi, perekonna puhul perekonna andmed ja organisatsiooni puhul nimi koos rekvisiitidega. Lisada tuleb ka kandidaadi esitaja isiku- ja kontaktandmed ning kinnitus selle kohta, et üles seatav kandidaat, pere või organisatsioon on üles seadmisest teadlikud ja sellega nõus.

Heategevuspartner selgitatakse välja rahvahääletuse ja korraldajate hinnangu tulemusena. Perioodil 05-11 mai saab lõppvooru jõudnud kandidaatide poolt hääletada veebilehel www.virumaateataja.ee ning seejärel kogunevad lõppotsuseks heategevusliku rattaöö korraldajate esindajad: Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe, Rakvere linnavolikogu esimees Marko Torm, Rakvere Teatri direktor Velvo Väli ja Rakvere Kultuurikeskuse juhataja Keio Soomelt.

Rakvere Rattaöö heategevuspartner kuulutatakse välja 15. mail Virumaa Teataja lehes. Heategevuseks kogutud vahendid antakse üle Rakvere Linnapäevade raames, 7. juunil kell 12.00 Rakvere Pika tänava laada kultuurilaval.