Virumaa Naiste Tugikeskuse juhataja Merle Albranti sõnul suurendatakse heategevuslike vahendite abil teavitustegevust, et abivajaja nendeni jõuaks ning võimaldatakse vägivalla üle elanud naistele ja lastele täiendavat psühhoteraapia nõustamise teenust.

Rakvere Rattaöö peakorraldaja Marko Torm kommenteeris, et Rakvere on omamoodi linn, kus mittemillestki sünnivad üle-Eestilist kõlapinda leidvad ideed, kus elukeskkond ja olemasoleva taristu järgi võiks eeldada kaks korda niipalju elanikke, kui tegelikult, ja kus inimesed on jätkuvalt altid õlga alla panema hea eesmärgi nimel.

„Õnn on see, et rakverelane ja läänevirukas mõistavad, et ainult ühte hoides ja üksteist toetades saame rääkida õnnelikust ja arendavast kogukonnast. Suur tunnustus ka meie kaaskorraldajatele ja toetajatele,“ lisas Torm.

Rakvere linnas 6. juunil rahuliku grupisõiduna kulgevale 18 km pikkusele ringile startisid abivajajate toetuseks nii vanavanemad, emad-isad, pisipõnnid, kui ka noorukid. Tegemist ei olnud võistlusega ja ei fikseeritud raja läbimiseks kuluvat aega. Eesmärk oli nautida linnapäevade melu ja teha üheskoos head.

Heategevuslikule Rattaööle eelregistreeris 533 ratturit, kes läbisid Rakvere Rattaöö kas Virumaa Kolmikürituse raames või siis lihtsalt Rakvere Linnapäevi nautides. Võistluskeskuses kohapeal lisandus neile 173 ratturit, kes kõik 5 eurose osavõtutasu näol toetasid Rakvere Rattaöö heategevuspartnerit – Virumaa Naiste Tugikeskus MTÜ´d.

Rakvere Heategevusliku Rattaöö korraldaja on MTÜ Rakvere Maraton koostöös Rakvere Karmeli Koguduse, Virumaa Teataja, Rakvere Teatri, Rakvere Linnavalitsuse ja toetajatega.