Eesti Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese sõnul on olümpiakuu üks eesmärke tuua olümpiaemotsioon inimestele lähemale ning samal ajal juhtida tähelepanu liikumisaastale ja liikumisvõimaluste mitmekesisusele. „Ürituse raames saab proovida erinevaid treeningvahendeid nagu velo- ja sõudeergomeeter, aga ka uusi ja põnevaid liikumisviise nagu hüpitshüplemine, discgolf või siseorienteerumine,“ ütles Sukles.

Olümpia ajal näeb Solarise keskuse aatriumi suurel ekraanil iga päev Viasat Sport Balticu otseülekannet Sotšist. Samuti saab osaleda Olybeti ennustusvõistluses ning avatud on Sportlandi olümpiapood, olümpiakohvik ja Concept2 liigutamisnurk, kus igaüks saab ergomeetritel vändata, sõuda või suusatada. Lisaks toimuvad kolmel nädalavahetusel mitmed sportlikud võistlused ja vaatemängud.

Keskuse teisel korrusel Apollo raamatupoe ees on avatud EOK 90. aastapäevaks valminud näitus „Eesti spordi pildid“, mis jutustab meie spordi loo Georg Lurichist tänaste kangelasteni.

Üheks päevaks – reedeks, 7. veebruariks paigaldatakse Solarise keskuse aatriumisse tehisjää, millel toimuvas show’s astuvad üles värske Eesti meister naiste üksiksõidus Helery Hälvin ja noorte meistrid jäätantsus Marina Elias ja Denis Koreline. Samuti demonstreerivad Anna Levandi käe all uisutamist õppinud TV3 reporter Kadri Pikhof ja TV3 saatejuht Erkki Sarapuu, milliseid oskusi nad kahe kuu jooksul omandanud on.

Solarise keskuse ees Nokia Kontserdimaja poolses küljes on üleval MaruMägi, kus iga soovija saab suusahüppeid proovida.

Järgmisel kahel reedel ja laupäeval, 14.-15. veebruaril ja 21.-22. veebruaril saab katsetada oma kaardilugemisoskust siseorienteerumises, käeosavust Microsofti Xboxil, osaleda hüpitshüplemise töötoas, avastada discgolfi võlud ning imetleda akrobaatikatrikke TTÜ tantsutüdrukute esitluses. Treeningnõuandeid jagavad Sparta ja MyFitnessi treenerid.