Eestis toimub jooks äpi Wings For Life World Run vahendusel – kogu suhtlus jooksjatega on nö virtuaalne.

Kuigi jooksule ametlikult registreerimise tähtaeg kukkus teisipäeval, siis ootab pikamaatriatleet Kirill Kotšegarov endaga koos kõiki jooksma. “Seltsis on alati lõbusam joosta! Lisaks füüsilisele pingutusele ja enda motivatsioonile on jooksmises ja triatlonis heade tulemuste saavutamiseks oluline ka teadlikkus. Seetõttu on pühapäevasel ühisjooksmisel võimalik ka teistega enda kogemusi ning know howd jagada” kommenteeris Kotšegarov ühisjooksmise ideed.

“Wings For Life World Run annab võimaluse hoolitseda enda tervise eest, pannes ka enda võimed proovile. Samas toetades selgroovigastustega inimestel elada täisväärtusliku elu” lisas ta.

Ühisjooksule kogunetakse homme kell 13.30 Tallinnas aadressil Paldiski maantee 96 (Rocca al Mare Jooksueskpert ja Hawaii Express). Oodatud erineva tasemega jooksad ja kõndijad. Võimalus on ka rünnata eelmisel aastal püstitatud rekordit, 78km. Joostakse Kakumäel 6km pikkusel ringil.
Jooks ise algab kell 14.00.

Wings For Life World Run algab üheagselt 33-s riigis üle maailma. Tegu on maailma ausaima jooksuvõistlusega. Jooksjaid ajab taga püüdja-auto – parim jooksja peab jooksma ka kõige rohkem.

Esimest korda saab heategevuslikul jooksul osaleda ka seal, kus ametlikku korraldust ei ole – Wings For Life World Run äpi abil ja vabalt valitud trajektooril. Jooksja eesmärgiks on saada püüdja-auto poolt püütud võimalikult hilja. Kõik võivad ja saavad osaleda – nii harrastajad, ratastoolis sõitjad kui ka olümpiavõitjad. Eelmise aasta võitja Lemawork Ketema, püüti kinni pärast 5 tunni ja 78 kilomeetri pikkust jooksu.

Äpp on tasuta allalaetav nii iOS kui ka Android kasutajatele. Äpis on olemas:
- tasuta treeningvõimalused: püstita eesmärk ja jälgi oma edusamme
- live raadio annab jooksvalt ülevaate tulemustest üle maailma
- virtuaalne püüdja-auto
- võimalus jagada tulemusi sotsiaalmeedias

Mis on Wings For Life?

Miljonid inimesed üle maailma on pärast seljaaju vigastust sõltuvad ratastoolist – üsna tihti on tegu liiklusõnnetuse või kukkumisega. Wings For Life on mittetulunduslik seljaaju vigastuste uurimise fond, mille missiooniks on leida ravivõimalused.

Wings For Life on alates 2004. aastast rahastanud teadusprojekte ja kliinilisi teste üle maailma. Olgugi, et ravi pole veel leitud, on suuri samme sinnapoole juba tehtud – Wings For Life World Run jooksuga on kogutud 3 miljonit eurot, mis aitavad teadlastel nende eesmärgi suunas edasi töötada. Iga jooksusamm, mis on tehtud Wings For Life World Run jooksul ja Wings For Life World Run Selfie jooksul, on jooksusamm õiges suunas: www.wingsforlifeworldrun.com