Veemängude üks põnevamaid sündmusi saab toimuma 21. juunil Vallikääru aktvatooriumis, kui toimub aerutajate ja kanuutajate osavõtul paarissprindi võistlus "Vallikääru Sprint 2014". Kaasa teevad oma alade Eesti parimad. Teiste seas näiteks olümpialootused Tarmo Tootsi ja Kaarel Alupere ning eelmise aasta süstade võistlusklassi võitja Kaspar Sula jt. Kohal on ka naabrid Lätist eesotsas Gatis Pranksiga.

Võistlus on osa legendaarsest veefestivalist „Watergate“ ja saab Vallikääru akvatooriumis alguse kell 19.00.

Võistluse formaat näeb ette, et Vallikääru Sprindile pääsevad võistlema kutsetega 8 parimat aerutajat ja 8 kanuutajat. Võistluspaarid loositakse vahetult enne võistluse algust ning duellide kaotajad langevad edasisest konkurentsist välja.

Lisaks rohkem tuntud ühestele veealustele on võistlustules sellel aastal ka kahesed süstad ja -kanuud.

Loe lisaks: www.surfsport.ee

Kommentaar Läti kanuukuningalt Gatis Pranksilt eelmise aasta võistlusega seoses: „Nautisin võistlust täiega! Kindlasti oli see üks vägev võistlus mida oli ka pealtvaatajatel põnev jälgidai. Võistluse formaat on raske, sest sõite oli lühikese aja jooksul palju. See teebki asja põnevaks. Selliseid võistluseid peaks olema rohkem, ka Lätis, et aerutamine massidesse tuua ja veelgi populaarsemaks spordialaks muuta.“

Sellel korral saab esmakordselt Eestis näha ka kahe „dragon boat“ superduelli, mis vahetult enne võistlust Venemaalt kohale tuuakse. Vastamisi lähevad vanad rivaalid „Tallinn vs. Pärnu“. „Dragon boat“ regatid on väga populaarsed Aasias. Pärnus saab näha 12 kohalisi paate, kus meeskonna moodustavad 10 aerutajat, 1 roolija ja 1 trummar.

Võistlus on kõigile pealtvaatajatele tasuta.

„Vallikääru Sprint“ peakorraldajad on Andri Soosaar (Pärnu Surfikool) ja Joosep Karlson (Pärnu Kalevi Aerutajate Klubi)