Seekordne retk toimubpäev enne põllutööde algust. Jalutatakse kahel erineva pikkusega rajal. Vastavalt soovile saavad retkelised valida endale meelepärase, kas 25 kilomeetrise või 10 kilomeetrise raja. Kusjuures eelmainitud distantsipikkused polegi Elamusretkede kontekstis kuigi märkimisväärsed, näiteks suvel oli Muhumaal esimese päeva liikumise kilometraaž ca 45 kilomeetrid ja teise päeva distantsiks umbes 25 kilomeetrit. Elamusteretkede teekonnad sobivad suurepäraselt ka edasijõudnud harrastajatele, kes soovivad treenida vastupidavust ja laadida akusid.

Elamusretkede kepikõnni- ja käimissari kujutab endast kõndimisretki koos retkejuhiga erinevatesse Eestimaa põnevatesse ja avastamist väärtpaikadesse. Elamusretkede eesmärgiks on pakkuda liikumisharrastajaile regulaarset liikumisvõimalust kaunis looduses ning tutvustada retkelistele paiku, mis asuvad erinevates Eestimaa otsades.

Pühapäevase retke käigus tutvuvad retkelised Paldiski linna ning selle vahetus läheduses asuva Põhjasadamaga. Retk jätkub mööda unikaalset Pakri poolsaare pankrannikut. Sõltuvalt ilmaoludest liigutakse kas kaldajääl või siis kaldal panga all. Teel näeb veel kohaliku sümbolit: Paldiski majakat. Edasi liigutakse Leete kaunile pankrannikule, et kiigata sealseid militaarhooneid.

Mida märgata:
• Oluline on jalga panna mugavad jalanõud
• Võtta kaasa plaastrid
• Selga panna ilmastikuoludele vastavad mugavad riided
• Juua enne distantsi, selle ajal ja pärast matka piisavalt
• Kaasa võtta hea tuju ning avatud meel

Korraldajad soovitavad kindlasti lugeda läbi juhendi, mille leiad siit. Nad panevad inimestele südamele, et kuigi Elamusretked on küll suhteliselt madalal pulsil mõõdukad looduses liikumised, on distantsid siiski pikad ja tegemist on koormava matkaga. Seega paluvad korraldajad kõigil osalejatel järele mõelda, kas nende tervislik seisund on selliseks pingutuseks valmis. Retkeks võiks valmistuda nagu maratonijooksuks, enne korralikult süüa ja juua, võtta kaasa joodavat, energiabatoone ja snäkke. Kuigi rajal on ka toitlustus- ning joogipunktid, ei pruugi need iga inimese puhul piisavad olla. Retkele starditakse pühapäeval, 13. aprillil kell 11.00 Paldiskis Tavern Peetri Tolli juurest.

Korraldajad loodavad, et selleks ajaks on kevad Eestisse jõudnud ning retkelised saavad nautida mõnusat kevadilma ja elamusterohkeid kilomeetreid Paldiskis.