Olümpiajooksu suurtoetaja Pafi Eesti juhi Allar Levandi sõnul läheb suur osa Pafi tulust heategevuseks. „EOK peasponsorina oleme Eesti olümpialiikumist alates 2006. aastast toetanud rohkem kui miljoni euroga. Tippspordi kõrval on Paf pidanud alati oluliseks panustada ka Eesti rahva tervise edendamisse. Loodame, et avalikus linnaruumis mängimiseks väljas olev lauatenniselaud tekitab inimestes huvi sportlikult ja aktiivselt aega veeta ning ehk aitab see ka mõne noore inimese rumaluste tegemisest eemal hoida,“ lausus Levandi.

Tartu linnapea Urmas Klaasi hinnangul said tartlased toreda ja vajaliku kingituse. „Olemasolevad välilauatenniselauad on Tartus väga populaarsed ja ma usun, et ka Tamme staadionil leiab see aktiivset kasutamist. Tartlased armastavad sporti ja tänavune liikumisaasta pole siin kindlasti mingi ühekordne aktsioon. Meil on aastatega välja kujunenud tugevad traditsioonilised tervisespordiüritused, mis koguvad iga aastaga üha rohkem osalejaid. Ka Olümpiajooksul oli sel aastal osalejaid enam kui eelmistel aastatel," rääkis Klaas.

Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli sõnul teeb EOK palju tööd sportlike eluviiside ja liikumisharrastuse edendamiseks. „Üks selline näide on „EOK tuleb kooli“ projekt, mille raames oleme koostöös meie sponsorite ja kohalike omavalitsustega mitmel aastal toetanud Eesti üldhariduskoole spordivarustusega. Uus lauatenniselaud Olümpiajooksu kodupaigas Tartus hakkab aga loodetavasti palju liikumisrõõmu tooma nii väikestele kui ka suurtele linlastele,“ ütles Seli.

Koostöös Tartu Linnavalitsusega valiti uuele pingpongilauale linnaruumis esialgu välja kolm võimalikku asukohta: A. Le Coqi spordihoone esine ala Annelinnas, Tamme staadioni pallimängude ala Tammelinnas ja Forseliuse Gümnaasiumi spordiväljak Ropka linnaosas. Olümpiajooksu võitja Roman Fosti loosis laua asukohaks Tamme staadioni, kus see paigutati pallimängude alale. Lauatenniselaua kasutamise eest tasu ei küsita, reketid ja pallid saab Tamme staadioni administraatorilt laenutada 1,5 euro eest.

Liikumisaasta raames Rahvusvahelise Olümpiakomitee egiidi all toimunud Olümpiajooksu eesmärk on süstida inimestesse olümpiavaimu ja liikumisrõõmu. Liikumisaasta puhul said Olümpiajooksule tasuta registreeruda inimesed, kes varem polnud rahvaspordiüritusel osalenud – nii tõi Liikumisaasta jooksurajale ligi poolsada esmakordselt rahvaspordiüritusel osalejat. Teiste seas läbisid Olümpiajooksu ka Eesti murdmaasuusa koondise mehed, kes võistkondlikus arvestuses saavutasid kõrge kuuenda koha tugevate jooksuklubide järel.

Paf-mänguportaal tegutseb Soomes, Rootsis, Hispaanias ja Eestis. Ahvenamaal registreeritud enam kui 40-aastase ajalooga ettevõte suunab kogu põhitegevusest teenitud kasumi heategevusse, sotsiaaltoetusteks, samuti kultuuri- ja erinevate keskkonnaprojektide elluviimiseks. Alates 2011. aastast on Paf.com Eesti Olümpiakomitee peasponsor.

Eesti Olümpiakomitee tegevust rahastatakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.